ג'ודי אוליאן | ארגון בוגרי העברית

ג'ודי אוליאן

Judy Olian
ג'ודי אוליאן נולדה באוסטרליה בשנת 1952. הוריה הם ניצולי שואה אשר הופרדו בפולין והתאחדו שוב 7 שנים מאוחר יותר באוסטרליה.
קיבלה תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ואת התארים המתקדמים קיבלה מאוניברסיטת וויסקונסין.

בקצרה:
  • ב-2018 מונתה לנשיאת אוניברסיטת קוויניפק, קונטיקט, ארה"ב
  • שרתה כדיקנית של ביה"ס לעסקים ע"ש אנדרסון של אוניברסיטת קליפורניה
  • שרתה כדיקנית של המכללה לעסקים סמיל באוניברסיטת פנסילבניה
  • קיבלה פרס מהאגודה לחינוך של מרילנד לחדשנות
  • מכהנת במועצת המנהלים של יונייטד תרפויטיקס, קבוצת ארס ניהול ופיתוח טכנולוגיה, ובתור המייעצת של קטליסט - ארגון המקדם מקום עבודה כוללני לנשים
  • כיהנה כפרופסורית ודיקנית משנה בביה"ס לעסקים ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטת מרילנד
  • בזמן לימודיה באוניברסיטה העברית בירושלים עבדה במשרד של דאז ראש הממשלה גולדה מאיר
ציטוטים:
  • זה מאוד אוסטרלי להיות גלובלי.
  • הרוב של מה שקורה בעסק שלכם (או בעולם) זה לא משהו אישי.
  • העצה האהובה עלי לחלוק היא שאתם צריכים להיות מוכנים לקחת סיכונים, לפעמים לקחת צעד אחורה כדי לתכנן את המהלך הבא ולהתקדם לשלב חדש בחיים. קחו סיכון. כי אם לא – אתם תמיד תישארו באותו מקום.
  • נסו תמיד להגיד "כן".
  • בית ספר לעסקים מכובד חייב להיות גלובלי.
  • אל תפחדו לפחד.
  • נסו להבין במה אתם טובים. ונסו להבין במה אתם לא טובים.
  • תשמרו על עצמכם. על הגוף ועל הנפש. תפנו לעצמכם יום פינוק. לכו לראות סרט. תישנו. אני באה מאוסטרליה. אצלנו לא מחלקים פרסים לאלה שעובדים הכי הרבה.
  • יזמים שהצליחו להתגבר על הקשיים ובנו עסק אחד חזק מסקרנים אותי. יזמים שהצליחו ליצור עסקים חלוצים מרובים מדהימים אותי.
  • לעולם אל תתפשרו מכיוון שברגע שתסתפקו ב-98% מאמץ יהיה לכם קל מאוד לרדת ל-90% ולאחר מכן ל-80% כך שלבסוף תפרו לא רק את העקרונות שלכם אלא גם דרישות רגולטוריות.
  • זו טעות לדרוש מכל בוגר או בוגרת תכנית MBA להיות גם Data Scientist. אבל המנכ"לים של מחר יצטרכו להיות בעלי הבנה עמוקה יותר על אילו שאלות ה-Big Data מסוגל לתת מענה ועל אילו שאלות לא.
  • בינה מלאכותית עשויה לאתר את המיקום הטוב ביותר עבור מסעדה חדשה או תחנת כוח, אבל היא תהיה מוגבלת במיפוי כוחות פוליטיים וחברתיים שמולם תצטרכו לפעול כדי להביא המיזם החדש לחיים.
  • למרות כל המשאבים שמשקיעים המעסיקים באיתור יתרון תחרותי, רבים מהם "יורים את עצמם ברגל" על ידי התעלמות מנטל המשפחתי של העובדים והעובדות שלהם.

קישורים להמשך קריאה:
דף וויקיפדיה