טקס הענקת פרס ניומן 2018 | ארגון בוגרי העברית

מיקום:
אודיטוריום ע"ש הנדלר, בניין דיוויס, מכון טרומן, הר הצופים, ירושלים

Newman Prize 2018

פרס ניומן, ע"ש אירווינג (ישראל) וברטה (בלהה) ניומן ז"ל, מהפרסים הוותיקים והיוקרתיים בספרות העברית. הפרס מוענק מאז שנת 1963 לסופר עברי בולט. השנה הפרס מוענק למשוררת אגי משעול.

מתוך הנימוקים: ..."על היותה אחת המשוררות הבולטות והאהובות בישראל, על תרומתה האדירה להעשרת התרבות הישראלית, על הסיפורת הכנה פרי עטה המתארת את המצב האנושי ואת החיים, תוך שהיא מטביעה בקורא חותם רגשי בל יימחה, על לשונה הייחודית המשלבת מורכבות ובהירות, עומק ופשטות. על מחויבותה רבת השנים לטיפוח דורות חדשים של יוצרים, אשר באה לידי ביטוי בפעולתה הרבה בתחום ההוראה, הן ברמת התיכון והן ברמת האוניברסיטה, ובכלל זה תפקידה בראשות בית הספר לשירה 'הליקון'".

בטקס החגיגי, אשר יתקיים ביום רביעי, 14 בנובמבר 2018, בקמפוס הר הצופים בשעה 17:30, תיהנו מהרצאתו של פרופ' אריאל הירשפלד, מופע מוזיקלי של הרכב "שפת אם - שרים אגי משעול" בכיכובן של מאיה משעול ולי גאון ומופע של קורין אלאל במחווה לשיריה של אגי משעול. בנוסף תוכלו לשמוע את דברי כלת הפרס עצמה.

לפרטים והרשמה בחינם: 02-5882840
או בדואר אלקטרוני: