חלל בתחנה - 100 שנה לאיגוד האסטרונומי העולמי | ארגון בוגרי העברית

מיקום:
התחנה הראשונה, דוד רמז 4, ירושלים

חלל בתחנה הראשונה - תצפית והרצאות

מדע בעברית והמועדון האסטרונומי של האוניברסיטה העברית מזמינים אתכם לערב בנושא אסטרונומיה במתחם התחנה הראשונה.
לרגל שנת ה-100 להקמת האיגוד האסטרונומי הבינלאומי (IAU) ואירועים דומים יתקיימו במקביל ברחבי העולם*.

בחלקו הראשון חוקרים ממכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית יעבירו הרצאות אודות מחקר עדכני באסטרופיזיקה ואסטרונומיה.
בחלק השני תתקיים תצפית אסטרונומית מודרכת באמצעות טלסקופים על גרמי שמיים כגון הירח, ערפילית אוריון ועצמים נוספים.

שימו לב!
- הערב כולו פתוח לקהל הרחב ואינו כרוך בתשלום, הכניסה על בסיס מקום פנוי ואין צורך להרשם מראש.
- אם יהיו בעיות במזג האוויר נאלץ לבטל את התצפית, הישארו מעודכנים.

תוכנית ארוע:

19:00 - 21:00 - הרצאות באולם הטרמינל, מול שער הכניסה לתחנה. כל הרצאה תמשך כ-40 דקות ויינתן זמן לשאלות מהקהל.
19:00 - סיפורו של החומר ביקום מהמפץ הגדול ועד ימינו - ד"ר אורלי גנת
20:00 - גלי כבידה - תגלית השנה - ד"ר אסף חרש

21:00 - 22:00 - תצפית טלסקופים. התצפית תהיה מלווה על ידי תלמידי מחקר באסטרופיזיקה ממכון רקח ובשיתוף עם נוער שוחר מדע. קיום התצפית תלוי בתנאי מזג האוויר, ואנו נעדכן כאן עם התחזית בסמוך לאירוע. מומלץ להצטייד בבגדים חמים.

* ניתן לראות רשימה מלאה של הארועים ברחבי העולם בקישור הבא: https://www.iau-100.org/events