תנו לישראלים להידבק בקורונה | ארגון בוגרי העברית

תנו לישראלים להידבק בקורונה

28 דצמבר, 2021
Prof. Itamar Grotto - Let Israelis catch COVID

אחרי כמעט שנתיים של סגרים, אכיפה וקמפיינים של חיסונים, כמה פקידי בריאות בכירים אומרים כעת שאולי הגיע הזמן פשוט לתת לישראלים להידבק בקורונה ולהמשיך בחייהם.

"אולי הגיע הזמן לשקול מדיניות לאפשר לאנשים להידבק", אמר פרופ' איתמר גרוטו בראיון ב"כאן".

הצעתו של פרופ' גרוטו הדהדה קריאות קודמות לתת לנגיף הקורונה להתקדם ולפתח את חסינות העדר באמצעות הדבקה המונית. לדעתו עכשיו הגיע הזמן לשקול מדיניות כזו, בהתחשב בכך שהזן אומיקרון הוכיח את עצמו כמדבק מאוד, כלומר הסגר אינו אמצעי מניעה יעיל, ובו בזמן הרבה פחות חמור מהזנים הקודמים.

לא משנה מה ישראל תעשה בשלב זה, אחוז גדול מהאוכלוסייה עומד להידבק באומיקרון. עם זאת, גרוטו אמר שזה לא יוביל לעלייה בשיעורי האשפוז. "לא נראה את זה שוב", הדגיש המומחה.

פרופ' גרוטו הוא אפידמיולוג מוכשר שכיהן בארבע השנים האחרונות כסגן מנהל משרד הבריאות בישראל, ולפני כן כמנהל שירותי בריאות הציבור במדינה.

פרופ' גרוטו קיבל את תואר דוקטור לרפואה מאוניברסיטת תל אביב, תואר דוקטור בניהול שירותי בריאות מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ותואר נוסף בבריאות הציבור ורפואה קהילתית מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

צילום: מוטי מילרוד
למקור >>>