מפה גנטית של תאי האלמוגים | ארגון בוגרי העברית

מפה גנטית של תאי האלמוגים

5 מאי, 2021
Atlas of Cells in Stony Coral Reefs

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, המרכז לוויסות גנומי (ברצלונה) וממכון ויצמן הצליחו לרצף, לראשונה, את התוכנית הגנטית של כל סוגי התאים באלמוגים אבניים. המחקר המשותף פורסם בכתב העת היוקרתי Cell.

מחקר זה היה שיתוף פעולה של ד"ר טלי מס (בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים) מבית הספר למדעי הים ע"ש לאון ה. צ'רני באוניברסיטת חיפה, יחד עם ד"ר ארנאו סבע-פדרוס מהמרכז לוויסות גנומי בברצלונה פרופ' עמוס תנאי ממכון ויצמן.

"לשוניות האלמוגים תפקיד קריטי במערכת האקולוגית באוקיאנוסים ובים מכיוון שהם מספקים בית גידול לכ-25 אחוזים מבעלי החיים בים ובונים את המבנים הביוגניים הגדולים בעולם. התחממות מי הים והחומציות העולה מהווים איום על עתידן של שוניות האלמוגים ובהתאם לכך, הרצף הגנטי שהשלמנו חשוב ביותר להישרדותם של שוניות האלמוגים ולעתיד האוקיאנוסים", אמרה מס.

"אנו מאמינים כי ממצאינו יהוו אבן דרך בכל תחום חקר האלמוגים ושימור שוניות האלמוגים", אמרו החוקרים.

למאמר המלא >>>