אתר חדש למעקב אחר התפשטות הקורונה | ארגון בוגרי העברית

אתר חדש למעקב אחר התפשטות הקורונה

28 ינואר, 2021
Covid research team

צוות חוקרים מתחומים שונים של האוניברסיטה העברית הקימו את לניתוח של הדינמיקה והתגובה למגפת הקורונה. קבוצת המחקר עוסקת בניתוח מגמות צפויות באמצעות מודלים והתאמה שלהם לתצפיות באוכלוסייה בישראל ובמדינות נוספות.

הניתוח מבוצע על בסיס מודלים גלובליים וחיזוי באמצעות שיטות המבוססות על תצפית נוכחית (nowcasting). המודלים מבוססים על שיטות בסיסיות בדינמיקה לא לינארית וניתוח סטטיסטי של מערכות רועשות, ומשלבים מידע אפידמיולוגי וקליני לגבי אופן התפתחות המחלה.

תוצרי הניתוחים המוצגים באתר מועברים באופן תדיר לקבינט הקורונה ולצוותים ייעודיים במשרדי הממשלה השונים ובמל״ל העוסקים בהכוונת ההתמודדות עם המגפה בישראל.

החוקרים בוגרי העברית: פרופ' דורון גזית, פרופ' נדב כץ, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז. חבר צוות נוסף – פרופ' ינון אשכנזי (אינו בוגר האוניברסיטה).