פרס ישראל לספרות ושירה עברית לבוגר האוניברסיטה | ארגון בוגרי העברית

פרס ישראל לספרות ושירה עברית לבוגר האוניברסיטה

13 פברואר, 2018
David Grossman

הסופר דויד גרוסמן יקבל את פרס ישראל בתחום ספרות ושירה עברית. כך נימקה ועדת הפרס את בחירתה: "מאז תחילת שנות השמונים של המאה העשרים כבש דויד גרוסמן את מקומו במרכזה של התרבות הישראלית והוא אחד הקולות העמוקים, המרגשים והמשפיעים בספרותינו. ברומנים, בסיפורים, במסות, בכתיבתו התיעודית, ביצירתו הענפה לילדים העמיד שורה של יצירות מופת המצטיינות בכוח דמיון עשיר, בחכמת לב עמוקה, ברגישות אנושית, בעמדה מוסרית נוקבת ובלשון ייחודית ורבת הדהודים. תרגומי ספריו לעשרות שפות הפכו אותו לאחד הסופרים הישראלים הנודעים, המוערכים והאהובים בעולם. על כל אלה, מצאנו את דויד גרוסמן ראוי לפרס ישראל לספרות לשנת תשע"ח".  דויד גרוסמן נולד ב-25בינואר 1954 בירושלים ובשנת 1980 סיים את לימודיו לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בפילוסופיה ותיאטרון. ב-2017 קיבל תואר ד"ר לשם כבוד מהאוניברסיטה.