פרס א.מ.ת. לבוגרת העברית | ארגון בוגרי העברית

פרס א.מ.ת. לבוגרת העברית

5 יוני, 2018
Professor Efrat Levy Lahad

השבוע הוחלט על הענקת, פרס א.מ.ת (אמנות, מדע תרבות), הנחשב לפרס השני בחשיבותו בישראל אחרי פרס ישראל, לפרופ' אפרת לוי-להד, מנהלת המכון לגנטיקה רפואית בשערי צדק, מומחית ברפואה פנימית ומומחית בגנטיקה רפואית בישראל, ובעלת מומחיות בארה"ב בתחומי הגנטיקה הקלינית והגנטיקה המולקולרית .

"אנחנו נמצאים בתחילתה של מהפכה שהגנטיקה מחוללת ותחולל בכל תחומי הרפואה בכל העולם, ובפרט בישראל שיש בה אוכלוסיות שונות ומיוחדות. ציינה פרופ' לוי להד, "אני רואה בפרס הכרה במחקר שמבצעים רופאים שהם קלינאים פעילים, ומקווה שיהיה בכך סימן להגדלת ההשקעה במחקר ע"י רופאים. מחקר כזה גם מוביל לתובנות מדעיות וגם משפר לאין ערוך את הטיפול בחולים."

רופ' לוי-להד היא בוגרת בביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, התמחתה ברפואה פנימית בביה"ח שערי צדק בירושלים ועשתה התמחות-על בגנטיקה קלינית ובגנטיקה מולקולרית באוניברסיטת וושינגטון בסיאטל. פרופ' לוי-להד היא פרופ' מן המניין בביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים.

למקור: http://www.kolhazman.co.il/307924