זוכי פרס א.מ.ת. 2020 | ארגון בוגרי העברית

זוכי פרס א.מ.ת. 2020

7 יוני, 2020
EMET Prize 2020

ועדת פרס א.מ.ת., המכונה "פרס נובל ישראלי" המוענק על הצטיינות בהישגים אקדמיים ומקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרמו תרומה משמעותית לחברה הישראלית, הכריזה על זוכי הפרס לשנת 2020 בחמש קטגוריות: תרבות ואמנות, מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי החברה ומדעי הרוח. השנה 6 זוכי הפרס הם בוגרי האוניברסיטה העברית. להלן הרשימה המלאה:

במדעים המדויקים, הזוכים הם פרופ' יחזקאל ברנהולץ מהאוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' רשף טנא ממכון ויצמן למדע. במדעי החיים - פרופ' דן תופיק, ממכון ויצמן למדע, על עבודתו בחקר ביוכימיה, בתחום מדעי החברה הזוכה היא פרופ' רות פלדמן, מהמרכז הבינתחומי הרצליה על עבודתה בחקר פסיכולוגיה. בתחום מדעי הרוח הזוכים הם פרופ' דבורה דימנט, מאוניברסיטת חיפה ופרופ' אליעזר (אד) גרינשטיין מאוניברסיטת בר אילן, על עבודותיהם בחקר המקרא.

שני הזוכים הנוספים הם בוגרי טכניון והצטיינו בתחום תרבות ואמנות - האדריכלית ברכה חיוטין, שתכננה מספר בניינים החשובים ביותר בתולדות האדריכלות הישראלית, ומתכנן הערים שמאי אסיף, שהוביל מדיניות כוללת של תכנון עירוני בתל אביב.

ברכותינו לכל הזוכים!