חלון חסכוני יחסום חום ולא את הנוף | ארגון בוגרי העברית

חלון חסכוני יחסום חום ולא את הנוף

1 דצמבר, 2021
Energy Saving Windows

פרופ' שלמה מגדסי ופרופ' דניאל מנדלר (שניהם בוגרי האוניברסיטה העברית) היו חלק מצוות מחקר שהמציא ננו-ציפוי לזכוכית שיחסום את חום השמש מבלי לחסום את הנוף.
"תוצאות המחקר צפויות לאפשר ייצור של חלונות ייחודיים שיביאו לחיסכון באנרגיה", אמר מגדסי, מומחה לננוטכנולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים.

פרויקט החלונות האלקטרו-כרומיים, כפי שדווח ב-Ceramics International, מובל על ידי פרופ' אלפרד טוק מאוניברסיטת נאניאנג בסינגפור בשיתוף עם חוקרי האוניברסיטה העברית. הציפוי משלב חומרים מתקדמים כגון דו-תחמוצת טיטניום וטריאוקסיד טונגסטן כדי לחסום עד 70 אחוזים מקרינה תת-אדומה המגיעה מהשמש ובו-זמנית מאפשרת כניסה של עד 90% מאור השמש.

המדענים אומרים חומר הציפוי שפיתחו הוא זול ועמיד, ובכ-30% יעיל יותר בוויסות חום מאשר סוגים קיימים של חלונות אלקטרו-כרומיים אשר מפחיתים את כמות האור הנכנס אבל לא חוסמים קרינה תת-אדומה.

למקור >>>