פריצת דרך בתחום לידות מוקדמות - PregnanTech | ארגון בוגרי העברית

פריצת דרך בתחום לידות מוקדמות - PregnanTech

29 ספטמבר, 2020
Pregnantech - premature births solution

חברת הסטארט-אפ הישראלית PregnanTech הודיעה כי פיתחה טבעת סיליקון שיכולה לסייע במניעת לידות מוקדמות. טבעת הסיליקון, הנקראת לביאה, נצמדת אל צוואר הרחם ויעילה לא פחות מהפתרונות הכירורגיים הקיימים כיום. הטבעת שומרת על מיקומה למרות לחץ וצירים ובכך מונעת לידה מוקדמת. ההליך הלא-כירורגי להכנסת הטבעת לוקח דקות ספורות במרפאה רגילה, נמסר בהודעת החברה.

לידה מוקדמת היא הבעיה הנפוצה והיקרה ביותר במיילדות, ושכיחות הלידה המוקדמת לא השתנתה מזה עשרות שנים. נכון להיום, אין פתרון רפואי יעיל למניעת התופעה ועלות הטיפול בפגים היא כפי עשרה מעלות הטיפול בילוד מלא.

הסטארט-אפ עורך כעת ניסוי בטיחות קליני בנשים שעומדות לעבור כריתת רחם. בשנה הבאה מתוכנן ניסוי קליני בנשים הרות בסיכון ללידה מוקדמת.

"כל שבוע נוסף ברחם הוא קריטי להתפתחות העובר, ושבוע אחד נוסף יכול להיות ההבדל בין תינוק שגדל בריא לתינוק הסובל ממגוון בעיות במהלך חייו", אמר מייסד ומנכ"ל הסטארט-אפ דוד ששר. "בין 9% ל -17% מכלל ההריונות נמצאים בסיכון ללידה מוקדמת. כיום אין פתרונות מוצלחים ומערכות הבריאות נואשות מכך. רופאים מובילים בישראל ובעולם רואים במוצר שלנו פריצת דרך.”

ששר קיבל את התואר ברפואה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ומוסמך במועצה למיילדות וגינקולוגיה. הוא בעל תואר שני במנהל עסקים מבית הספר למנהל עסקים קלוג-רקנאטי ותואר שני בהנדסת ביו-רפואה מהטכניון.

לכתבה מלאה >>>