בוגרת העברית כלת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה | ארגון בוגרי העברית

והאירועים שלנו...

מחיר מיוחד לבוגרים

בוגרת העברית כלת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה

4 אפריל, 2019
Professor Debora Bernstein

פרופסור דבורה ברנשטיין, בוגרת האוניברסיטה העברית, היא זוכת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה לשנת תשע"ט, כך הכריזה ועדת הפרס. בנימוקיה ציינה הוועדה כי: "פרופסור דבורה ברנשטיין הובילה שינויים משמעותיים בפרדיגמות סוציולוגיות-אנתרופולוגיות  בחקר החברה הישראלית מתוך הסתכלות רב תחומית החובקת היסטוריה, אנתרופולוגיה, משפט וחברה. מחקרה מצטיין בהכוונת הזרקור לשולי החברה המאפשרת תרומה ייחודית להבנת יחסי מרכז ופריפריה והיסטוריה חברתית של חיי היום יום. מחקריה פרצו דרך אודות נשים ומגדר, שוליות חברתית, יחסי עבודה, משפט וחברה מתקופת המנדט ועד היום". שר החינוך, נפתלי בנט הוסיף: "היא שמה זרקור על שולי החברה וקידמה את היחסים שבין מרכז ופריפריה".

פרופסור דבורה ברנשטיין נולדה בשיקגו, ב-1944. כעבור שלוש שנים עלתה משפחתה לישראל. בשנת 1966 התחילה את לימודיה באוניברסיטה העברית בחוגים לסוציולוגיה ופסיכולוגיה, והמשיכה לתואר שני בחוג לסוציולוגיה. לאחר סיום לימודיה לתואר השני המשיכה ללימודי דוקטורט באנגליה, באוניברסיטת סאסקס. עם סיום לימודיה וקבלת תואר דוקטור בסוף שנת 1976, פרופסור ברנשטיין התקבלה כחברת סגל בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. בהמשך, בשנות השמונים, ברנשטיין עברה מחקר העשור הראשון למדינה לתקופת היישוב והמנדט, ופנתה לתחום חדש בארץ והוא חקר נשים ומגדר. בהמשך היא פנתה למחקר סוציולוגי-היסטורי של יחסי יהודים וערבים בשוק העבודה של חיפה המנדטורית. פרויקט המחקר האחרון בו עסקה וכתבה, בשיתוף עם פרופסור באדי חסיסי, פנה אל החברה הפלסטינית ואל השלטון המנדטורי.