פרס ממשלת סין לבוגר העברית | ארגון בוגרי העברית

פרס ממשלת סין לבוגר העברית

23 מאי, 2021
Professor Marcelo Shternberg

ממשלת סין החליטה להעניק את הפרס האקדמי היוקרתי ביותר במדינה (Changjiang) לשני חוקרים מהפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' וייז באוניברסיטת תל אביב: פרופ' מרסלו שטרנברג, ראש המעבדה לאקולוגיה של צמחים, מביה''ס למדעי הצמח ואבטחת מזון ופרופ' אהוד גזית, ראש מרכז בלווטניק לפיתוח תרופות, בביה''ס לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה.

פרופ' שטרנברג בוגר תואר ראשון ושני מאוניברסיטת קורדובה, ארגנטינה ועשה את הדוקטורט באוניברסיטה העברית.

פרופ' שטרנברג זכה בפרס הנכסף על עבודתו המשותפת עם אוניברסיטת נינג'יה (Ningxia University) ותרומתו למחקר בנושא שינוי האקלים ותהליכי מדבור, סוגיה משמעותית ורלוונטית לאזור האוניברסיטה בצפון-מערב סין.

פרופ' שטרנברג אמר: "אני מתכבד ושמח מאוד לקבל את פרס ה-Changjiang Chair Professor. האזור בו נמצאת אוניברסיטת נינג'יה מתמודד עם אתגרים גדולים הקשורים לשינוי אקלים, כולל בעיות מדבור משמעותיות. כולי תקווה שהמומחיות והידע שלי באקולוגיה של שינויי אקלים יסייעו בהקמת תכניות מחקר והוראה שיחזקו את תשתית הידע שלהם, כי סוגיית שינוי האקלים היא אחד האתגרים העיקריים בפניהם ניצבת האנושות".

ברכותינו לפרופ' שטרנברג ולפרופ' גזית על זכייתם.

למקור >>>
קרדיט צילום: אוניברסיטת תל אביב