סדנת העצמה כלכלית ובניית חוסן כלכלי משפחתי | ארגון בוגרי העברית

סדנת העצמה כלכלית ובניית חוסן כלכלי משפחתי

30 מאי, 2021
Smart Pilat Workshop

סדנת העצמה כלכלית ובניית חוסן כלכלי משפחתי,  לבוגרי העברית ובנות או בני זוגם - ללא עלות/
סדנה חווייתית ומעשית בשיתוף סמארט - המרכז הפיננסי מבית פילת, עיריית ירושלים וארגון בוגרי האוניברסיטה העברית.

מה מיוחד בסדנה?
הסדנה בנויה בשיטת סמארט שנבדקה ע"י מכון דו-עת, שמצא שהשיטה מצליחה במעל 90% מהמשפחות ומביאה  לחסכון של מעל 60,000 ₪ בשנה.
תהליך הייחודי המביא לתוצאות מדהימות ב-90 יום לכל אדם או משפחה ללא תלות בגיל או בהכנסות.

מה יהיה לנו בסדנה?
שלושה מפגשים בנושאים הבאים:

• כלכלה התנהגותית
  • כלכלת המשפחה ויציאה ממינוס לפלוס
  • תכנון כלכלי לכם
  • פתרונות אשראי
  • בניית תכנית אישית

מפגש ראשון – חוסן כלכלי בתקופת קורונה
הנושא הכלכלי בעקבות משבר הקורונה מעסיק את מרבית המשפחות בארץ. רובן נפגעו כלכלית בעקבותיו ונדרשים כלים והכוונה כיצד נכון להתנהל בתקופת אי ודאות זו.
במפגש שנבנה במיוחד לתקופה זו, נסקור את השינויים שהשפיעו על המצב ונעסוק בכל הנושאים הכי חשובים.
תכני המפגש:
כלכלה התנהגותית – איך אנו מקבלים החלטות כלכליות ומה ההשפעות של מנגנוני קבלת ההחלטות.
בניית חוסן כלכלי משפחתי – תכנון נכון לטווח קצר וארוך בתקופת אי ודאות, השלבים הנכונים להתמודדות עם שינויים, תקציב כלכלי משפחתי, צרכנות נבונה – הטיפים הכי עדכניים, בניית תקציב מותאם לתקופה. שינוי התנהגותי – איך עושים אותו.
פתרונות אשראי חדשים לתקופה – לכל פתרון יש מחיר כבד ולכן אנו מסבירים במה נכון להשתמש במידה ונוצר גרעון בתקופה. דוגמאות: הקפאת משכנתה ל-3 חודשים, הגדלת משכנתה ל-70%, גובה החזר משכנתה חדש לאנשים בחל"ת, דחיית תשלומי הלוואות וכו'.
ביטוחים וכספי חיסכון – איך נמנעים מטעויות חמורות

מפגש שני – כלכלת המשפחה שלי
מפגש זה עוסק בהקניית כלים לניהול תקציב המשפחה: שינוי התפיסה וההרגלים הקיימים אצל המשתתפים כדי למקסם את מצבם הכלכלי, ניהול תקציב, פתרונות ונוסחאות להצלחה.
זהו מפגש מעשי, המתאים לכל משפחה באשר היא ונותן כלים שילוו את המשפחה לאורך זמן.
תכני המפגש:
זיהוי חסמים ושינוי תפיסה – זיהוי הגורמים לקשיים בניהול התקציב המשפחתי, שינוי תפיסה בניהול הכלכלי וסדרי עדיפויות.
בניית תקציב – מתן כלים לבניית תקציב מאוזן בהתאם להכנסות המשפחה, סדרי עדיפויות בתקציב, סימולציה בהכנת תקציב ודוגמאות מהחיים, בניית התקציב משפחתי.
דיאלוג משפחתי – התקשורת המשפחתית והזוגית, חינוך פיננסי מגיל צעיר, איך להתמודד עם התנגדויות לתהליך בתוך המשפחה.
חינוך פיננסי לילדים ותקשורת כלכלית משפחתית – איך מייצרים אווירת "שפע", איך מתווכים את שינוי לילדים, איך מייצרים תכנית מרגיעה.
בונוס: המשתתפים מקבלים ערכה ובונים את התקציב המשפחתי האישי שלהם עד למפגש הבא.

מפגש שלישי – ניהול מאזן כלכלי משפחתי
מפגש זה עוסק במכשירים הפיננסים המהווים חלופות לפתרונות כלכליים עבור משפחות. כמו כן הוא כולל שיטות וכלים לניהול התקציב ושמירה עליו לאורך זמן.
פריסת התחייבויות וסגירת המינוס – סוגי ההלוואות השונים ומשמעותם, בניית מודל להחזר חובות וסגירת המינוס, והמלצות לפתרונות.
הגדרת שיטה וכללים לשמירה על תקציב – לעמידה ביעד חודשי שהוגדר ולשמירת תקציב, בחלוקה להוצאות קבועות ומשתנות.
שני הכלים להצלחה: ניהול ותכנון – מפתחות להצלחה, עקרונות ובנייה נכונה של התקציב.
צרכנות חכמה בעולמות הצריכה השונים
משכנתא ופתרונות להלוואות
עולם הביטוחים
סוגי אמצעי תשלום, יתרונות וחסרונות
התמודדות מול הוצאות בלתי צפויות
איך עוקבים אחרי הוצאות ברמה החודשית
ניהול תכנית בקרה ברמה השנתית

בוגרי העברית וגם בנות או בני זוגם, הגרים בירושלים וסביבתה מוזמנים להירשם לסדנה ללא עלות!

להרשמה >>>

אספקת השירות המוצע תבוצע על ידי בית העסק (קבוצת פילת/סמארט) ובאחריותו הבלעדית בהתאם לתנאים ולהתניות המפורטים בתנאי השירות של קבוצת פילת/סמארט. בהרשמה לקבלת שירות/ ייעוץ, הנך מבינ/ה, מסכימ/ה ומקבל/ת כי: ארגון בוגרי האוניברסיטה העברית אינו אחראי לאיכות השירות והייעוץ אשר יסופקו ולכל נזק או פגיעה אשר עשוי להיגרם בעקבות השתתפות ושימוש בשירותים אשר יספקו נותני השירות המפורסם בפנייה זו. אין כל התחייבות של ארגון הבוגרים לגבי מועד אספקת השירותים או הייעוץ וארגון בוגרי האוניברסיטה העברית שומר לעצמו את הזכות להפסיק, להקפיא או לבטל כל הצעה, הטבה או שירות ללא הודעה מוקדמת.