מנכ"לית "אלומה" - בוגרת העברית | ארגון בוגרי העברית

מנכ"לית "אלומה" - בוגרת העברית

29 נובמבר, 2020
Tammy Helmish Eisenmann

תמי חלמיש אייזנמן נבחרה לעמוד בראש "אלומה" והיא תחליף בתפקיד את יפעת סלע לאחר 16 שנים בהם עמדה בראש הארגון. חלמיש אייזנמן היתה מנהלת המרכז לידע ולמחקר בחינוך, באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. כמו כן ניהלה את מערך התוכניות בקרן טראמפ לקידום מצוינות בלימודי המתמטיקה והמדעים. עמותת "אלומה - למעורבות חברתית ולזהות היהודית", הוקמה ע"י תנועת הקיבוץ הדתי מתוך מחויבת לקיומה ושגשוגה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. זאת כנגזר מתפיסת עולמה של התנועה, הדוגלת ומתנהלת לאור ערכי "תורה ועבודה".

חלמיש אייזנמן בעלת תואר ראשון במתמטיקה ובפילוסופיה, תעודת הוראה ותואר שני בחינוך מתמטי  – כולם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן בעלת תואר שלישי בהוראת המתמטיקה ממכון ויצמן למדע שלאחריו השלימה מחקר בתר־דוקטורט בבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים.

לקראת כניסתה לתפקיד אמרה חלמיש אייזנמן: "אנו נמצאים היום בשלהי חודשי הקורונה ותשומת הלב הציבורית צריכה להיות מופנית לצעירים אשר נפגעו באופן הקשה ביותר הן בתחום התעסוקה, הן בתחום ההשכלה והן בתחום השייכות לקהילה. הצעירים של היום הם הפריון והחוסן שלנו כחברה מחר. חייבים להכריז על תכנית לאומית לשיקום מצבם של הצעירים".

צילום: יוסף אדסט