בוגר העברית מסביר למה יונקים לא יכולים לעוף | ארגון בוגרי העברית

בוגר העברית מסביר למה יונקים לא יכולים לעוף

13 יוני, 2021
Why mammals cant fly

מחקר שפורסם לאחרונה ב-Science Advances על ידי פרופ' אביהו קלר מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' קלאודיו מלו מאוניברסיטת אורגון לבריאות ומדע זיהה לראשונה מה מקנה לציפורים יכולת לעוף, בניגוד ליונקים שאינם יכולים למעט עטלפים. זוהו המאפיינים הספציפיים המאפשרים לציפורים לעוף ואינם קיימים בבני אדם ובעלי חיים אחרים. תכונות אלה, כפי שמתברר, מבוססות על המאפיינים המולקולריים הספציפיים של בעלי החיים.

"מולקולת אפרין-B3 קיימת ביונקים אך עברה מוטציה או כלל נעדרת אצל ציפורים. ההבדל הפשוט אך העמוק הזה הוא מה שמאפשר לציפורים לנפנף בכנפיים ולצאת לדרך, "אמר קלאר והוסיף - "המחקר שלנו סולל את הדרך לניסויים עתידיים שיעזרו לחשוף את התפתחותם של רשתות עצביות המאפשרות אופני תנועה שונים של רגליים וידיים, מאפיין של בעלי חיים דו-מיניים, כמו ציפורים ובני אנוש".

לכתבה המלאה >>>