נמצאה עיר המקלט של דוד המלך | ארגון בוגרי העברית

18 אוגוסט, 2019
King David's city Ziklag is found

King Davids city Ziklag is found

חוקרים מהאוניברסיטה העברית, מרשות העתיקות ומאוניברסיטת מק-קווארי בסידני שבאוסטרליה אומרים: "מצאנו את צקלג המקראית". לטענתם, הם איתרו את העיר הפלישתית, מתקופת דוד המלך ליד קריית גת.

צקלג היא עיר מקראית בארץ פלשתים בה ישב דוד בימים שברח מפני שאול ובעקבות זאת נכללה בשטחה של ממלכת יהודה. היא מוזכרת בתנ"ך מספר רב של פעמים בהקשר של דוד המלך (בספרי שמואל א' ושמואל ב'). על פי הסיפור המקראי, אכיש מלך גת נתן לדוד להתגורר בצקלג לאחר שנמלט משאול המלך, ומצקלג יצא דוד להימשח למלך בחברון. בצקלג אף התרחש, לפי הכתובים, אירוע דרמטי שבמהלכו פשטו העמלקים, נוודי המדבר, על העיר ולקחו בשבי נשים וילדים.

מאז החלה החפירה - בשנת 2015 באתר חורבת אל-ראעי שבשפלת יהודה - בין קרית גת ללכיש - ועד היום נערכו שבע עונות חפירה (קיץ וחורף), ונחפרו שטחים גדולים - כ-1,000 מ"ר, מהם עולה התגלית החדשה מימי דוד.

לכתבות בנושא:

צילום: משלחת החפירות לחורבת אל-רעי