פסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי ה-10 | ארגון בוגרי העברית

תאריך:
ג', 16/11/202116:00
Anthropology Film Festival 16/11/2021

הפסטיבל לקולנוע אנתרופולוגי בישראל – חוזר בפעם העשירית. סינמטק ירושלים חבר למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית, וביחד הם פועלים לקדם סרטים דוקומנטריים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית. סרטים אלה, מתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי.

ההקרנות ילוו בהרצאות מקדימות מפי מיטב חוקרי האנתרופולוגיה בארץ.

בואו להיות איתנו, בואו להיות בעולם.

בוגרי העברית יוכלו לרכוש כרטיסים במחיר 10 שקלים בהוספת קוד הנחה ANT21 באתר הסינימטק

שלישי 16.11.21 - 16:00
סינמטק 3
מרצה: אלירן ארזי, האוניברסיטה העברית בירושלים
בין אש לבין מים
בימוי: ויויאנה גומז אצ'ברי, אנטון ונזל | 92 דקות
קמילו אומץ על יד זוג מהקהילה הילידית של בני קווילאסינגה החיים על גדת אגם יפהפה בדרום-מערב קולומביה. קמילו שתמיד הרגיש חריג מבקש לגלות את שורשיו הביולוגיים. מסעו מגלה את פניה המורכבות של קולומביה, את ייחודה של הקהילה שאימצה את הנער, את חמקמקות הגבולות שבין אש לבין מים, בין הביולוגי והחברתי, בין המצופה והאפשרי.

שלישי 16.11.21 - 16:00
סינמטק 2
מרצה: לידיה גינזבורג, האוניברסיטה העברית בירושלים
אוסטרוב - האי האבוד
בימוי: סבטלנה רודינה, לורן סטופ | 92 דקות
בין מאות אלפי הכפרים שננטשו ברוסיה מאז התפרקותה של בריה"מ, נמצא גם אי קטן בים הכספי שדייריו נהגו להתפרנס מדייג. בתיו הנטושים של האי, סחופי רוחות, אין בו חשמל או דרכים סלולות, ועדר של סוסי עבודה מתהלך בשביליו באין מפריע. באווירה הדיסטופית הזו מתנהלת משפחתם של איוון ואנה, המנסה לשרוד ולדמיין לעצמה עתיד טוב יותר.

שלישי 16.11.21 - 18:30
סינמטק 3
מרצה: פרופ' נורית שטדלר, האוניברסיטה העברית בירושלים
להזיז הרים
בימוי: סיליה אוונסמו יקובסון | 79 דקות
קבוצה של נזירות אורתודוכסיות, מבקשת להקים מנזר על צוק נישא מעל פיורד בנורבגיה. את המהלך מובילה ת'בוריה, שהרועה הרוחני שלה  שולח אותה "בחזרה הביתה" לעשות מעשה. תושבי הכפר הקטן לחופו של הפיורד, תמהים על היוזמה, ונחלקים בתגובתם בין אדישות, מתינות וחשדנות פוליטית. זהו סיפור יזמות מוזר אפוף ביופי, מסתורין ואפילו הומור.

שלישי 16.11.21 - 20:30
סינמטק 1
אירוע פתיחה: ברכות ומופע מוסיקלי של "אנסמסל חדש" בניהולו המוסיקלי של בועז קביליו
הבועה
בימוי: ואלרי בלנקביל | 91 דקות
לא הרחק מדיסני וורלד שבפלורידה, משתרע מרחב גדול ממדים המאכלס 150,000 אזרחים ותיקים.  עם 96 מרכזי פעילות, 54 מגרשי גולף, 70 ברכות שחיה ו 3000 מועדונים – "הכפרים" מהווים פארק שעשועים אדיר המציע לזקנים, להתחיל את חייהם מחדש. אך מתחת למדשאות הירוקות קבורות שאלות הנוגעות לגזע, מעמד, שיוך פוליטי וסוגיות של ניצול, משפחה והזדקנות.

לכל הפרטים ורכישת כרטיסים >>>