Consul - Business Starter

מאיץ עסקים קטנים בירושלים

מאי 17, 2018

Consul הוא מאיץ שמסייע לעסקים קטנים בירושלים לצמוח באמצעות כלים של עסקים גדולים. חושבים שיש לכם את היכולת לעזור למאיץ להרחיב את השפעתו בעיר?

עסקים קטנים מתחומים שונים של תעשייה מסורתית המעסיקים 10-40 עובדים. אנחנו מתמקדים בעסקים ותיקים המספקים מקומות עבודה לעשרות עובדים כל אחד כדי לחזק מעסיקים יציבים בעיר וכדי לתמוך בייצור המקומי. עסקים לדוגמא: מאפייה סיטונאית הקיימת מעל 30 שנה ומעסיקה מעל 20 עובדים, מפעל לייצור לוחות חשמל לפרויקטים גדולים (למשל - לכביש בגין ולאוניברסיטה העברית), הראשון מסוגו בירושלים, מעסיק 40 עובדים.

Jerusalem Youth Survey 2018

בואו להשפיע ואולי תזכו בפרסים!

מאי 3, 2018

סקר הצעירים הגדול יוצא לדרך! זאת ההזדמנות שלנו להשפיע על העשייה העירונית בעיר ובשכונה! מתאים גם למי שלמד בירושלים ועבר לעיר אחרת.

70 אנשים יזכו בפרס!
60 כרטיסים זוגיים לבריכת הסולטן, תיאטרון החאן והסינמה סיטי! 10 מנויים משפחתיים למוזיאון המדע ולגן חיות.
להשתתפות בסקר - https://goo.gl/s3v951

Dan Illouz

חבר חדש במועצת העיר ירושלים

מאי 3, 2018
דן אילוז אשר עלה לארץ ב-2009 מקנדה וקיבל תואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית נבחר לשמש כחבר מועצת העיר ירושלים מטעם תנועת "התועררות". יו"ר תנועת 'התעוררות' והמועמד לראשות העיר, עופר ברקוביץ', בברכתו אמר: "אני מאמין כי דן אילוז ייצג נאמנה קהלים גדולים בעיר, יחבר אותם ל'התעוררות' וייתן להם מענה משמעותי בעירייה. בראש הדברים דן אילוז ייצג את ציבור העולים דוברי הצרפתית והאנגלית. הגיע הזמן שלקהילה הזו יהיה נציג אותנטי, מקצוען ובעל יכולות.

Haim Sokol Exhibit

תערוכה של חיים סוקול במוסקבה

אפריל 24, 2018

במוזיאון לאמנות מודרנית במוסקבה נפתחה תערוכה חדשה של בוגר העברית חיים סוקול. התערוכה מאחדת את עבודותיו של השנים האחרונות - קטעי וידאו, חפצי אמנות, גרפיקה "פרפורמטיבית", טקסטים ועוד. שתי עבודות מונומנטליות ימוקמו בחצר המוזיאון. חלק חשוב מהתערוכה יכלול מופעים סדירים של חיים סוקול והרצאותיו על בעיות התרבות המודרנית.

חיים סוקול נולד בשנת 1973 בברה"מ, עלה לארץ ב-1991. קיבל תואר ראשון בספרות עברית ותואר שני בתולדות היהדות מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

Prof. Moti Lorberboim

פרופ' מוטי לורברבוים מונה למנהל המכון לרפואה גרעינית ב"אסף הרופא"

מרץ 14, 2018
פרופ' לורברבוים בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה ירושלים ו"קורנל" בניו יורק. שימש כרופא מומחה בבית החולים "הר סיני" בניו יורק. הוא מומחה במיפוי מוח לצרכי אבחון דמנציה ומחלת פרקינסון וכתב מאמרים רבים על הדמיית המוח.
"רואה בתפקידי אתגר גדול ושליחות, עם יכולת לתרומה משמעותית למטופלים ולקהילה. במכון יש צוות מקצועי מעולה עם תודעת שירות גבוהה למטופלים. אני מתכוון להמשיך להובילו תוך השקעה בטכנולוגיות חדישות והקצאת משאבים נוספים לקיצור התורים לבדיקות הנעשות במכון. אני מודה להנהלת המרכז הרפואי, שנתנה בי אמון ובחרה בי לעמוד בראש המכון הגרעיני באסף הרופא" ציין פרופ' לורברבוים עם כניסתו לתפקיד החדש.
המרכז הרפואי "אסף הרופא" הינו בית החולים האוניברסיטאי הממשלתי הרביעי בגודלו בישראל והמרכזי באזור השפלה. את מרפאות החוץ, המיון, מחלקת האשפוז והיולדות, מגבים עשרות מחלקות, מכונים, מרפאות ומעבדות בכל תתי ההתמחויות הרפואיות.

Passover dinner

סדר פסח לתלמידי חו"ל

מרץ 13, 2018

סטודנטיות וסטודנטים הלומדים בבית הספר לתלמידים מחו"ל ע"ש רוטברג באוניברסיטה העברית מעוניינים מאוד להיחשף לחברה ולתרבות ישראלית ואין טוב יותר מחג החירות.

אנו מחפשים משפחות שיכולות ורוצות לארח סטודנטים וסטודנטיות מרחבי העולם לסדר פסח ולאפשר לצעירים וצעירות אלו לחוות אתנו חג משפחתי חשוב זה.

נשמח לקבל הצעות אירוח. כולם מוזמנים - חילונים, מסורתיים וכל סוגי המשפחות ממגוון צבעי הקשת. המעוניינים והמעוניינות מוזמנים למלא את הטופס (השתדלו לפני ה-18 במארס) http://bit.ly/2DoDx7o

MBA Big Data Analytics

תכנית ייחודית בבית הספר למנהל עסקים

מרץ 12, 2018
רואה את עצמך בתור CEO/CTO/COO של החברות המתקדמות במאה ה-21? התחום החם והנדרש הוא Big Data Analytics. בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית פיתח תכנית ייחודית שייתן לך את כלי הניתוח האנליטיים כדי להשתלב במגוון תפקידים בכירים.

תחומים מרכזיים בהתמחות:

• חיזוי וקבלת החלטות בתחומי השיווק, המימון והתפעול
• שימוש בכלי אופטימיזציה למקסום תוצאות עסקיות
• יצירת והטמעת פתרונות אנליטיים עסקיים בארגון
• גיבוש מסקנות יעילות ומתוחכמות מתוך נתוני הארגון
Data Science & Machine Learning
Optimization & Operations

לפרטים כנסו לאתר של בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית
Yair Assael

בוגר העברית – מנכ"ל UPS ישראל

מרץ 7, 2018
יאיר עשהאל יחליף בתפקידו את ליאור שגיא ששימש כמנכ"ל חברת UPS ישראל מאז הקמתה בשנת 1994. יאיר בעל תואר ראשון ביחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא דובר צרפתית, אנגלית, ספרדית, עברית וערבית. שימש כמשנה מנכ"ל בסופר פארם, מנכ"ל טויס אר אס ובתפקידים בכירים בקבוצת שטראוס. ארגון הבוגרים מאחל ליאיר הצלחה רבה בתפקידו החדש!
Ron Ben Ishay

פרס ישראל לתקשורת לבוגר העברית

מרץ 5, 2018
העיתונאי רון בן ישי, בוגר האוניברסיטה העברית, זכה בפרס ישראל בתקשורת. בן ישי הוא פובליציסט ישראלי, כתב ופרשן צבאי ברדיו, בטלוויזיה ובעיתונות, מעוטר בצל"ש הרמטכ"ל. ועדת הפרס כך נימקה את החלטתה – "הפרס מוענק על סיקור ביטחוני, צבאי ובינלאומי מעמיק ואמין, תוך גילוי אומץ לב, במשך עשרות שנים". בן ישי נולד בשנת 1943 בירושלים. הוא קיבל תואר ראשון בכלכלה ובגאוגרפיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. סיקר אירועים בקו האש ובאזורי עימות ברחבי העולם, ואף נפצע מספר פעמים במהלך עבודתו.
Eli Lev UNESCO

שגריר ישראל חדש ל-OECD ולאונסק"ו

מרץ 4, 2018
משרד החוץ מינה את אלי לב לשגריר ישראל חדש ל-OECD ולאונסק"ו. במידה והמינוי יאושר על ידי הממשלה לב יחליף את השגריר הנוכחי, כרמל שאמה הכהן, כבר בקיץ הקרוב. אלי לב הוא בעל תואר MBA מהאוניברסיטה העברית והינו דיפלומט מקצועי עם רקע כלכלי. צפוי כי לב יתמקד על הפעילות בארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי ולא באונסק"ו ממנו ישראל אמורה לפרוש בסוף 2018.