ספרו לנו מה דעתכם!

Leonard Sainer Scholarship 2020/21

מלגת לאונרד סיינר לבוגרי העברית במשפטים

נובמבר 13, 2019

קרן החינוך המשפטי לאונרד סיינר בלונדון מציעה מלגה ייחודית לבוגרי העברית המאפשרת להתקבל לתכנית הלימודי LLM לשנה אחת ב-University College London (UCL) החל מספטמבר 2020. למתקבלים תהיה גם הזדמנות לעבוד עם Dechert LLP (משרד עורכי הדין הבינלאומי) או משרד עורכי דין מתאים אחר בלונדון. במידת האפשר תינתן ההזדמנות לעבוד עם שופט.

Adi Dana - Ishras CEO

בוגר העברית – מנכ"ל ישרס

נובמבר 12, 2019

עדי דנה מונה למנכ"ל קבוצת ישרס וייכנס לתפקידו בתחילת 2020. הוא יחליף את שי טאובר שכיהן כ-11 שנה כמנכ"ל הקבוצה. הוא בעל ניסיון של 20 שנה בענף הנדל"ן. בארבע השנים האחרונות שימש כמנכ"ל אלדר השקעות, לפני כן כיהן כמנכ"ל איירפורט סיטי. דנה הוא רואה חשבון מוסמך ובעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות בהצטיינות מהאוניברסיטה העברית. מדירקטוריון החברה נמסר כי לדנה ניסיון עסקי, פיננסי וניהולי משמעותי בתחום הנדל"ן ולהערכתו הוא צפוי לתרום לקידומה של החברה ולהצלחתה.

Tamar Yasur - COB IIntoo

תמר יסעור - יו"רית דירקטוריון אינטו

נובמבר 12, 2019

תמר יסעור מחליפה את דב קוטלר, המנכ"ל החדש של בנק הפועלים, בתפקיד יו"רית דירקטוריון חברת אינטו (iintoo).

אינטו נוסדה בישראל ב־2015 ובסיסה נמצא היום בניו יורק. החברה מהווה פלטפורמה בינלאומית שמאפשרת למשקיעים פרטיים רגילים לחבור יחד להשקעות נדל"ן גדולות. כל חבר ברשת החברתית יכול להשקיע ולקחת חלק בהשקעות, כשהרף המינימלי להשקעה הינו 25 אלף דולר למשקיע. בין בעלי מניותיה של אינטו נמצאת גם חברת תיווך המשכנתאות הגדולה בארה"ב מרידיאן קפיטל.

Eyal Ben Simon - CEO HaPhoenix

בוגר העברית – מנכ"ל קבוצת הפניקס

נובמבר 12, 2019

דירקטוריון קבוצת הפניקס אישר המינוי של אייל בן סימון למנכ"ל החברה. הוא כיהן כממלא מקום בתקופה האחרונה. דירקטוריון החברה מביע את אמונו בבן סימון לאור הביצועים והמהלכים שהוביל כמ"מ מנכ"ל החברה בתקופה החולפת ותרומתו הרבה לאורך השנים.

"אני מודה לדירקטוריון הפניקס על האמון הרב. זוהי זכות גדולה לעמוד בראש קבוצת הביטוח המובילה בישראל, ואני בטוח שביחד עם הדירקטוריון, ההנהלה, העובדים והסוכנים, נצעיד את הפניקס להישגים חדשים ומשמעותיים" – אמר בן סימון.

אייל בן סימון בעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון ובנקאות שניהם מהאוניברסיטה העברית.

My Part - Accepted to Abbey Road Red

MyPart הישראלית הצטרפה לחממה הטכנולוגית Abbey Road Red

נובמבר 3, 2019

חברת הסטארט-אפ הישראלית MyPart הצטרפה לחממה הטכנולוגית Abbey Road Red של אולפני Abbey Road בלונדון, בה מטפחים דור חדש של מיזמים עם טכנולוגיה עמוקה בתחום המוזיקה.
זו החברה הישראלית הראשונה שהתקבלה לתוכנית היוקרתית, שהושקה ב-2015 ומאז עברו בה 13 חברות בשווי כולל של יותר מ-150 מיליון דולר. בחממה מקבלות החברות תמיכה נרחבת ממנטורים מעולמות המוזיקה והטכנולוגיה, בתחומים כשיווק ויח"צ, פיתוח עסקי, היבטי מו"פ ועוד. כמו כן, נהנות החברות מתמיכת יוניברסל מיוזיק, בעלת אולפני אבי רוד.

Mimshak - Scientist in Goverment

תכנית ממשק – משפיעים על הסביבה בישראל

נובמבר 3, 2019

מחפשים בעלי תואר שלישי מתחומים אקדמיים שונים, שהתשוקה להשפיע על מה שחשוב באמת בוערת בהם. בואו להשפיע ולהוביל שינוי ועל הדרך לרכוש כלים משמעותיים לחיים! ממשק היא תכנית פוסט-דוקטורט יישומי המשלבת בעלי תואר שלישי מצטיינים כיועצים מדעיים לבכירים בגופי הממשל למשך שנה אחת, כדי לסייע בקבלת החלטות בסוגיות משמעותיות בתחומי הסביבה בישראל.

Professor Raphael Meshulam

פרופ' משולם הוא איש השנה של רפי קרסו

נובמבר 3, 2019

"הוא האיש שהצליח לזקק ולגלות את ה־THC, החומר הפעיל בקנאביס ועשה דבר גדל שהיום אנחנו מעריכים יותר ויותר", אמר פרופ' רפי קרסו, והוסיף: "פרופ' רפאל משולם הוא אישיות ידועה בכל העולם, פרופ' לכימיה מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והיה חתן פרס ישראל לכימיה. עד המחקרים שלו ידעו להכיר את הנוסחאות של הקוקאין וההירואין ומה הם עושים - אבל את הקנאביס לא ידעו. למעשה משנת 1963 הוא התחיל לחקור את צמח הקנאביס, בעיקר את המרכיבים הפסיכואקטיביים שלו, אלה שמשפיעים על המוח, התודעה, והיצירתיות. הוא פרסם את מחקריו וזיהה שגם בגוף שלנו יש קולטנים לקנאביס. המחקרים שלו עזרו להבין את הזווית הרפואית".

Raz Revah - CFO Microsoft Israel

סמנכ"ל כספים ותפעול של מיקרוסופט ישראל – בוגר העברית

נובמבר 3, 2019

רז רווח מונה לסמנכ"ל כספים ותפעול של מיקרוסופט ישראל. במסגרת תפקידו הוא יוביל את מערך הכספים והתפעול של החברה בהתאמה למטרות ולפעילויות אליהן מכוונת מיקרוסופט בישראל, וייקח חלק משמעותי בהובלת תהליכי חדשנות וטרנספורמציה דיגיטלית של ארגונים וחברות במעבר לטכנולוגיות הענן והטמעת טכנולוגיות מתקדמות בשוק הישראלי.

Faculty of Humanities ranked 67

הפקולטה למדעי הרוח מדורגת במקום ה-67 בעולם!

אוקטובר 6, 2019

על פי הדירוג היוקרתי - Times Higher Education, בתחום מדעי הרוח והאמנויות מדורגת האוניברסיטה העברית בירושלים במקום הראשון בישראל וה-67 בעולם. זינוק מרשים של 14 מקומות לעומת השנה שעברה כשדורגה האוניברסיטה במקום ה-81.

בדירוג Times Higher Education נכללות כ-500 אוניברסיטאות מובילות במדעי הרוח והאמנויות הנבחנות בחמישה נושאים: מחקר, הוראה, ציטוטים של מאמרים, הכנסות חיצוניות ובינלאומיות. הנושאים האקדמיים הנכללים בדירוג זה הם אמנות, שפות, היסטוריה, דתות, אדריכלות וארכיאולוגיה.

Mentoring program for Olim

אופק - מנטורים לתעסוקה / מנהיגות עולה

אוקטובר 6, 2019

המנהל לסטודנטים עולים הוקם ב-1964 ומאז הוא פועל בתמיכה וליווי של סטודנטים עולים ממדינות שונות הלומדים במגוון מוסדות להשכלה גבוהה בארץ בתחומי לימוד שונים. עם סיום הלימודים וההתמודדות עם המאמץ הכלכלי, החברתי והלימודי הנדרש לסיומם, נתקלים רבים מהם בקשיים בכניסה לעולם התעסוקה והחיים האזרחיים הבוגרים. רבים מהם אינם מועסקים במשרות ההולמות את כישוריהם והשכלתם והערך והתועלת של המאמץ הרב הכרוך ברכישת השכלה לא באים לידי ביטוי.