Anat Levin - BlackRock

מנכ"לית בלאקרוק ישראל – בוגרת העברית

ספטמבר 8, 2019

חברת בלאקרוק (BlackRock), חברת ניהול הנכסים הפיננסים הגדולה בעולם, מינתה את ענת לוין למנכ"לית החברה בישראל. לוין תחליף את אלכס פולק, שניהל את החברה מ-2008. פולק יעבור לבריטניה לתפקיד בכיר אחר בבלאקרוק. לוין הייתה בעבר גם מנכ"לית קבוצת מגדל וראשת חטיבה בבנק הפועלים.

ענת לוין סיימה בהצטיינות תואר ראשון בכלכלה ובמינהל עסקים וכן MBA - שניהם מאוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

King David's city Ziklag is found

נמצאה עיר המקלט של דוד המלך

אוגוסט 18, 2019

חוקרים מהאוניברסיטה העברית, מרשות העתיקות ומאוניברסיטת מק-קווארי בסידני שבאוסטרליה אומרים: "מצאנו את צקלג המקראית". לטענתם, הם איתרו את העיר הפלישתית, מתקופת דוד המלך ליד קריית גת.

צקלג היא עיר מקראית בארץ פלשתים בה ישב דוד בימים שברח מפני שאול ובעקבות זאת נכללה בשטחה של ממלכת יהודה. היא מוזכרת בתנ"ך מספר רב של פעמים בהקשר של דוד המלך (בספרי שמואל א' ושמואל ב'). על פי הסיפור המקראי, אכיש מלך גת נתן לדוד להתגורר בצקלג לאחר שנמלט משאול המלך, ומצקלג יצא דוד להימשח למלך בחברון. בצקלג אף התרחש, לפי הכתובים, אירוע דרמטי שבמהלכו פשטו העמלקים, נוודי המדבר, על העיר ולקחו בשבי נשים וילדים.

MFA Work Abroad

מחפשים יועץ בנושאים כלכליים במשרד החוץ

אוגוסט 18, 2019

משרה ייחודית לבוגרי העברית! עבודה בחו"ל, בתחום הכלכלי-מסחרי. בואו לפתח הזדמנויות עבור התעשיות והחברות הישראליות! לפרטים היכנסו ללוח משרות ברשת ייעודית לבוגרי העברית >>> http://bit.ly/2NegiFY

Rector - Prof. Barak Median

תרומה לקהילה - דבר הרקטור

אוגוסט 13, 2019

האוניברסיטה העברית, האוניברסיטה הראשונה והמובילה בישראל, תורמת לחברה בראש ובראשונה במימוש שני היעדים העיקריים שלה – הוראה ומחקר. באוניברסיטה לומדים לתואר אקדמי, בקרוב למאתיים תכניות לימודים, כעשרים אלף סטודנטים. מאות אלפי הבוגרות והבוגרים של האוניברסיטה תורמים תרומה מכרעת לקידום החברה, בכל תחומי החיים. ההשכלה האקדמית מובילה לצמצום פערים בחברה, להבטחת קיומה של חברה דמוקרטית ליברלית ולקידום מעמדה הבינלאומי של ישראל. פעילות המחקר שנעשית באוניברסיטה תורמת אף היא באופן ניכר לחברה, במחקר בסיסי ויישומי בכל תחומי המדעים העיוניים והניסויים. מדעניות ומדעני האוניברסיטה העברית פיתחו למעלה מעשרת אלפים פטנטים ומחקרים שנעשו באוניברסיטה הביאו להקמתן של כמאה וחמישים חברות הזנק, ששווי השוק שלהן מיליארדי דולרים ותרומתן מכרעת לקידום האנושות. האוניברסיטה העברית היא המובילה בעולם בחקר מדעי היהדות ויש לה מעמד מרכזי במגוון תחומי מדעי הרוח והחברה, בזכות תרומות מדעיות חשובות של חוקרות וחוקרי האוניברסיטה.

Lightricks raised $135 million dollars

לייטריקס גייסה 135 מיליון דולר

אוגוסט 1, 2019

חברת הסטארט-אפ הישראלית לייטריקס, שפיתחה אפליקציות לעריכה ועיצוב תמונות וסרטונים דיווחה כי גייסה 135 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר. כ-80 מיליון מהסכום שגויס יושקע בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים נוספים, גם באמצעות רכישה אסטרטגית של חברות אחרות וגם על ידי הרחבת פעילות החברה בנוסף להתרחבות מ-250 עובדים ל-500 עובדים ב-2020. 55 מיליון דולר הנותרים יוקדשו לרכישת מניות ממחזיקי המניות הקיימים בחברה.

לייטריקס נוסדה ב-2013 על ידי זאב פרבמן (מנכ"ל), עמית גולדשטיין (סמנכ"ל כספים), ירון אינגר (סמנכ"ל טכנולוגיות), ניר פוצ׳טר (סמנכ"ל שיווק) ואיתי צידון (מנהל פיתוח עסקי). כולם בוגרי האוניברסיטה העברית והחברה ממוקמת בירושלים.

E8 Storage purchased by Amazon AWS

E8 Storage נרכשה על ידי אמזון

אוגוסט 1, 2019

אמזון רכשה סטארט-אפ טכנולוגיית האחסון הישראלי E8 Storage. לפי דיווחים שונים סכום העסקה הוא בין 35-50 מיליון דולר. מאז שנוסדה, החברה גייסה למעלה מ-18 מיליון מקרנות הון סיכון שונות. החברה הוקמה ב-2014 על ידי זיוון עורי, מנכ"ל החברה ובוגר האוניברסיטה העברית, ואלכס פרידמן, סגן נשיא מחקר ופיתוח. החברה ממוקמת בתל אביב ומעסיקה 25 עובדים. בעקבות הרכישה עובדי הנרכשת יצטרפו למרכז הפיתוח של אמזון בארץ. E8 Storage מפתחת התקני פלאש לאחסון מבוסס תוכנה המאפשרים האצת ביצועים עבור ספקי ענן.

Eating Dialogue

הנחה לבוגרים על לימודי תעודה בתכניות "שפת האכילה"

יולי 29, 2019

מרכז "שפת האכילה" הוקם כדי לתת מענה לאנשים ששבעו ממרדף הרזון, ומהעיסוק האובססיבי בדיאטות ובמשקל. אל המרכז מגיעים אנשים המעוניינים לשבור את מעגל הדיאטות, להפסיק ליהנות מהצלחות קצרות טווח, ואז לסבול מכישלונות בלתי נמנעים. במרכז "שפת האכילה" אנחנו מוצאים מחדש את מה שאיבדנו: שפת אכילה קשובה, כזו המעניקה שובע, בריאות והנאה מלאה. אנחנו מוצאים את הביטחון ואת הערך במי שאנחנו, שאינו נמדד בקלוריות או בקילוגרמים ואת האומץ להשתחרר ממרדף הרזון והסבל המונח בצדו.

MA Studies Discount For HUJI Alumni

הנחה לבוגרים בהרשמה לתואר שני

יולי 29, 2019

עכשיו כשמועדי א' כבר נגמרו, זה הזמן לקבל החלטה רצינית
הנחה מיוחדת לסטודנטים ובוגרי העברית להרשמה לתואר שני
לבירור ופרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות החוג הרלוונטי

להסבר על תהליך ההרשמה לתואר שני >>

עדיין מתלבטים מה ללמוד? לחצו כאן לצפייה במסלולי התואר השני בעברית >>

SIFTAH Mentoring program

תכנית מנטורינג לאנשים עם מוגבלות

יולי 16, 2019

תוכנית מנטורינג בתעסוקה לאנשים עם מוגבלות של ג'וינט ישראל תבת, תוכנית סיפתח ומשרד העבודה והרווחה ממשיכה במלוא המרץ - הפעם במסגרת מחזור נוסף עם חברת אינטל!

מנטורינג הוא כלי חניכה, אשר מסייע, בעזרת קשר בין אנשים, להתפתחות העובד. אלו הם יחסים שיש בהם מרכיב התפתחותי והם מהווים ליווי בצומת מסוים. תוכנית המנטורינג הייחודית פותחה ע"י תבת ומשרד העבודה והרווחה. מועד תחילת התוכנית החדשה הוא חודש ספטמבר 2019. משתתפים בתוכנית יעברו תהליך חניכה ע"י מנטורים מקצועיים ומנוסים מטעם אינטל.