ספרו לנו מה דעתכם!

Rafael Meshulam

פרס הארווי לבוגר העברית

דצמבר 3, 2020

פרס הארווי היוקרתי יוענק השנה לפרופ' רפאל משולם מהעברית על גילוי המערכת האנדוקנבינואידית ועל חקר השלכותיה על בריאות האדם. הפרס מוענק השנה לפרופ' משולם מבית הספר לרוקחות ב הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בעקבות מחקריו פורצי הדרך לגילוי המולקולות הפעילות בצמח הקנביס, על גילוי המערכת האנדוקנבינואידית ועל חקר השלכותיה על בריאות האדם. המערכת האנדוקנבינואידית נמצאת בכל תא בגופנו ומשפיעה על היבטים רבים וחשובים בבריאות ובחולי ובהם שינה, תיאבון, כאב, דלקות, צפיפות העצם וסוכרת.

Women Leaders are better at time of crisis

נשים טובות יותר בטיפול במשבר

דצמבר 1, 2020

מחקר חדש בחן נאומים לאומה שהעניקו מנהיגים ומנהיגות במשבר הקורונה - וחשף מדוע נשים מנהיגות טובות יותר מגברים. המחקר נערך על ידי פרופ' צפירה גרבלסקי-ליכטמן, מומחית לניתוח שפת גוף ותקשורת בין-אישית מהמחלקה לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה עברית והקריה האקדמית אונו, יחד עם המרצה ואיש התקשורת רועי כ"ץ, ופורסם בכתב העת המדעי "International Journal of Environmental Research and Public Health".

Pure Blue Fish

גידול דגים בשיטות היי-טק

נובמבר 29, 2020

קיימים איומים רבים על הדיג הימי, כולל דיג יתר שהפחית את אוכלוסיות הדגים בחלק מהמקרים עד כדי הכחדה. התיעוש הביא לזיהום במתכות כבדות ובפלסטיק. מייסד ומנכ"ל Pure Blue Fish, נמרוד ליטבק (בוגר העברית) מוכן לאתגר. ליטבק הקים לפני כחמש שנים חברת גידול דגים Pure Blue Fish , לגידול דגי אינטיאס בעזרת מערכות מחזור מים המפחיתה עלויות מים וזיהום.

בחודש שעבר הודיעה ליטבק כי החברה תשקיע 28.1 מיליון דולר לפתיחת פעילות הדגל שלה בארה"ב במחוז אורנגבורג.

Tammy Helmish Eisenmann

מנכ"לית "אלומה" - בוגרת העברית

נובמבר 29, 2020

תמי חלמיש אייזנמן נבחרה לעמוד בראש "אלומה" והיא תחליף בתפקיד את יפעת סלע לאחר 16 שנים בהם עמדה בראש הארגון. חלמיש אייזנמן היתה מנהלת המרכז לידע ולמחקר בחינוך, באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. כמו כן ניהלה את מערך התוכניות בקרן טראמפ לקידום מצוינות בלימודי המתמטיקה והמדעים. עמותת "אלומה - למעורבות חברתית ולזהות היהודית", הוקמה ע"י תנועת הקיבוץ הדתי מתוך מחויבת לקיומה ושגשוגה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. זאת כנגזר מתפיסת עולמה של התנועה, הדוגלת ומתנהלת לאור ערכי "תורה ועבודה".

ChickP - the race to alternative protein

המרוץ אחר החלבון החלופי

נובמבר 26, 2020

מאמר הדעה של פרופ' רם רייפן, רופא גסטרואנטרולוג, פרופ' למדעי התזונה, ממחברי הספר "לבחור נכון" ומייסד ChickP Protein Ltd ובוגר האוניברסיטה העברית.

ענקיות המזון, התאגידים הגדולים, משקיעי ההון והמדענים שבחממות הטכנולוגיות, כולם משתתפים במרוץ האימתני של הפודטק שצובר תאוצה בעולם ובישראל.

תמורות רבות עברו בשנים האחרונות על עולם הפודטק - אותו ענף תעשיה הרותם את החדשנות הטכנולוגית לטובת ייצור מזון ומייעל את הייצור תוך התחשבות בקיימות ובאיכות הסביבה. ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת פיתוח שיטות ייצור של אוכל בריא יותר ובטוח יותר לצריכה. הפודטק מלווה את שיפור תהליך הייצור מהשלב החקלאי ועד השיווק והאריזה שמיועדים למנוע קלקול ובזבוז מזון.

Shay Fine - Chairman of the anesthesiology doctors union

יו"ר איגוד הרופאים המרדימים - בוגר העברית

נובמבר 25, 2020

ד"ר שי פיין, מנהל המערך להרדמה, חדרי ניתוח וטיפול נמרץ בבית החולים "אסותא" אשדוד ע"ש סמסון, מונה ליושב ראש איגוד הרופאים המרדימים בישראל, ויחליף בתפקיד זה את פרופ' עידית מטות (גם בוגרת העברית).

ד"ר פיין הוא בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, בעל תואר מוסמך (MHA) בניהול מערכות בריאות מאוניברסיטת בן גוריון. ד"ר פיין עבר את התמחותו בהרדמה בבית החולים בילינסון. לאחר השתלמות בהרדמה אזורית בארצות הברית בבתי החולים של אוניברסיטת וויסקונסין ואוניברסיטת מרילנד, חזר לבילינסון והקים וריכז את השירות להרדמה אזורית של מחלקת ההרדמה. החל מ-2017 הוא משמש כמנהל המערך באשדוד, שם הקים את המחלקה, עם הקמת בית החולים.

Teach First Israel - HOTAM 2020

בוגרי האוניברסיטה העברית, מחפשים אתכם!

נובמבר 24, 2020

חשוב לך להתפתח – אישית ומקצועית? תמיד האמנת ששינוי חברתי אמיתי מגיע מבפנים?
תכנית חותם מחפשת את האנשים הטובים והמתאימים ביותר להובלת שינוי בתחום החינוך בישראל.

חותם היא קודם כל קהילה.
יחד בנינו תכנית למנהיגות חברתית – חינוכית הפועלת לקידום שוויון הזדמנויות בחינוך.
זה אומר שאנחנו מאמינים שלכל ילד וילדה בישראל הזכות לבחור את עתידם, ללא תלות ברקע ממנו הם באים.

Avraham Duvdevani - Chairman of KaKaL

יו"ר קרן קימת לישראל - בוגר העברית

נובמבר 24, 2020

הדירקטוריון בהרכבו החדש של קרן קימת לישראל, הצביע ובחר ביושב ראש חדש לארגון - אברהם (דובדב) דובדבני. אברהם דובדבני נולד בשנת 1945 בירושלים. טרם שירותו הצבאי למד בישיבת נתיב מאיר ובישיבת כפר חסידים ולאחריהם התגייס לצנחנים ואף לקח חלק בשחרור ירושלים במלחמת ששת הימים.