Medtronic acquires TripleJump - Guy Shinar

מדטרוניק רוכשת את טריפל ג'אמפ של בוגרי העברית

17 אוקטובר, 2021

ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק רוכשת את חברת טריפל ג'אמפ הישראלית, מפתחת משאבת אינסולין לחולי סכרת, בכ-300 מיליון דולר. בספטמבר 2020 גייסה החברה 20 מיליון דולר בסבב ראשון, בו השקיעו בין השאר מדטרוניק ודב מורן. זאת הרכישה התשיעית של מדטרוניק בישראל. מורן חשף את הרכישה בפודקאסט 30 דקות או פחות של נבות וולק ואביב פרנקל.

טריפל ג'אמפ, שיושבת ביקנעם, הוקמה ב-2015 על ידי ד"ר גיא שנער וד"ר עופר יודפת. החברה מפתחת משאבת אינסולין הצמודה לגופו של החולה, ומקושרת לטלפון הנייד.

HUJI City Innovation Center

המרכז לחדשנות עירונית של העברית

17 אוקטובר, 2021

לעיר חכמה יש את היכולת לרתום טכנולוגיות מידע ותקשורת לשיפור בניית הקהילה, הניידות, השירותים הציבוריים, הבריאות והסביבה. יישומי חדשנות עירונית נעים בין ניטור איכות אוויר וכלה בבקרת תאורת רחוב או ניהול תנועה. התשתית הטכנולוגית אינה נראית לצרכני העיר, אך באופן טבעי יש לה השלכות הן על התפתחות העיר והן על התנהגויותינו כיחידים. בחזית היישום הטכנולוגי לערים חכמות נמצאת האוניברסיטה העברית בירושלים, המנצלת את המומחיות הרב-תחומית שלה כדי להתמודד עם האתגר של חידוש הערים המודרניות. בשל כך, הוחלט להקים לאחרונה את המרכז לחדשנות עירונית בימים אלה באוניברסיטה, מרכז שיפעל בראשות פרופ' נעם שובל מהמחלקה לגאוגרפיה.

Keren Turner - Vintage Fund COO

התפקיד החדש של קרן טרנר

17 אוקטובר, 2021

קרן וינטג' מצרפת לשורותיה את מנכ"לית משרד האוצר והתחבורה לשעבר קרן טרנר. טרנר תצטרף לקרן כשותפה תפעולית בכירה והיא חלק משורה ארוכה של יוצאי משרד האוצר שעברו לתחום ההייטק.

טרנר פרשה באוקטובר 2020 מתפקיד מנכ"לית משרד האוצר לאחר חצי שנה בלבד בתפקיד. טרנר, שהייתה מנכ"לית משרד התחבורה עם השר ישראל כ"ץ ואחר-כך לבקשתו עברה עימו גם לאוצר, פרשה מהאוצר בשל חילוקי דעות קשים ועימותים על רקע טענות לאי-מתן גיבוי לפקידים הבכירים והתעלמות מדעתם המקצועית.

Hila Hadad Melnik - Ministry of Science CEO

מנכ"לית חדשה למשרד המדע: הילה חדד-חמלניק

17 אוקטובר, 2021

מנכ"לית חדשה למשרד המדע: בוגרת העברית - הילה חדד-חמלניק. לאחר שהמנכ"לית הקודמת, שי לי שפיגלמן, עזבה בשבוע שעבר - שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה אורית פרקש-הכהן (שאף היא בוגרת האוניברסיטה העברית) הודיה על המינוי.

ממשרד המדע נמסר כי "למנכ"לית המיועדת ניסיון ניהולי מצטבר של כ-12 שנים, החל מקצינת חיל-האוויר במפא"ת ועד משרד התחבורה. בשנתיים האחרונות היא כיהנה כסמנכ"לית אסטרטגיה וחדשנות בחברת נתיבי ישראל".

Fursa and Portland Fund Bootcamp

תכנית הכשרת מהנדסים של פורסא וקרן פורטלנד

14 אוקטובר, 2021

تقوم فرصة بتدريب المهندسين والمهندسات ، والطلاب الجامعيين فصل أخير في علوم الكمبيوتر ، وهندسة البرمجيات ، وأنظمة المعلومات ، وما إلى ذلك ، من الجامعات الإسرائيلية ، الذين خضعوا لعملية فحص النقابة. يعد تدريب مهندسي DevOps ، الذي يتم في شكل معسكر تدريب ، تدريبًا مكثفًا يركز على المنهجيات والأدوات اللازمة لشخص DevOps والتي تكون في طليعة التكنولوجيا.

Prof. Sarah Cohen - New Dean of Computer Sciences

דיקנית חדשה בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב של האוניברסיטה העברית

10 אוקטובר, 2021

האוניברסיטה העברית בירושלים הודיעה על מינויה של פרופ׳ שרה כהן, לתפקיד דיקנית בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, כשתחליף את פרופ' נעם ניסן (גם הוא בוגר העברית). פרופ' כהן חוקרת מסדי נתונים ומלמדת במקום כבר 11 שנים ומזוכי פרס המרצה המצטיין של בית הספר.

פרופ׳ כהן עוסקת במציאת דרכים אופטימליות לשמירת מידע, בעיקר בכמויות גדולות, באופן הארגון של המידע על המחשב וכמובן גם בצורה שבה ניתן להוציא מתוכו מידע מעניין על-פי בקשת המשתמש.

business-development-ip

הטבה ייחודית לבוגרי העברית - קורס פיתוח עסקי של קניין רוחני

7 אוקטובר, 2021

מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי לא פחות מ-80% מערך חברות ציבוריות בעולם מיוחס לקניין הרוחני שברשותן. במקביל, מתגברת המגמה העולמית של הכרה בחשיבות הקניין הרוחני, ככלי עסקי מרכזי וכמפתח ליצירת ערך ושמירה על יתרון תחרותי.

Shir Cohen - Maccabi

בוגרת העברית - ראשת מערך התקשורת וקשרי החוץ של קבוצת מכבי

6 אוקטובר, 2021

שיר כהן (29) מונתה לתפקיד ראשת מערך התקשורת וקשרי החוץ של קבוצת מכבי שירותי בריאות. במסגרת תפקידה, תוביל ותנהל את המדיניות התקשורתית-אסטרטגית, הדוברות, קשרי החוץ והממשל. כהן תחליף בתפקיד את עדו הדרי (גם הוא בוגר העברית) שמונה לסמנכ"ל פיתוח עסקי במכבי אחזקות. כהן כיהנה עד לאחרונה כראש מערך התקשורת והדוברות במשרד ראש הממשלה וכיועצת התקשורת לראש ממשלת ישראל לשעבר במשך שלוש שנים וחצי. לשיר ניסיון עשיר בתחום התקשורת והדוברות בהן ניהלה אירועים תקשורתיים מורכבים ברמה הלאומית והבין לאומית וכן ניסיון רב בעבודת הממשלה. היא בעלת תואר ראשון במדעי המדינה ותקשורת מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

64 female founders and investors to know

בוגרות העברית ברשימת פיצ'בוק

6 אוקטובר, 2021

חברת פיצ'בוק (PitchBook) המתמחה באספקת נתונים, מחקר וטכנולוגיה המכסים את שוקי ההון הפרטיים, כולל הון סיכון, הון פרטי ועסקאות מיזוגים, פרסמה רשימת 64 נשים יזמיות שמובילות בתחומן. ברשימה זו נכללו מייסדות, יזמיות, משקיעיות ואחרות העוסקות בחדשנות ויזמות ברחבי העולם. ברשימה נכללו שתי יזמיות מישראל, שתיהן בוגרות האוניברסיטה העברית:

Diklah Cohen Sheinfeld - Presidents Chief of Staff

בוגרת העברית - ראשת הסגל של נשיא המדינה

29 ספטמבר, 2021

ראשת הסגל החדשה של נשיא המדינה היא בוגרת העברית - דיקלה כהן שינפלד. כהן שינפלד, כיהנה ב-8 השנים האחרונות כראש מטה מנכ״ל משרד התיירות. בתפקידה היתה גורם מרכזי בניהול המשרד, בקידום פרויקטים משמעותיים כמו הג'ירו והאירוויזיון ובהובלת השינויים האסטרטגיים במשרד בתקופה שיא בתיירות בישראל. קודם לכן, עבדה כמנהלת גיוס משאבים בסוכנות היהודית, בניהול פרוייקטים ב"חוויה הישראלית" ובמשך שנתיים כשליחה בארה״ב. במסגרת תפקידה כראש הסגל, תתכלל כהן שינפלד נושאי תוכן שיקודמו על ידי הנשיא ואת הצוות סביבו.

דיקלה כהן שינפלד - בוגרת תואר ראשון בלימודי האסלאם והמזרח התיכון ושפה וספרות ערבית ותואר שני במדיניות ציבורית, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.