Long Term Memory Research

בוגרות העברית גילו את המנגנון שמייצר זכרונות ארוכי טווח

ספטמבר 21, 2020

מדוע זיכרונות מסוימים נעלמים לאחר יום ואחרים נשאר לזמן רב? מחקר חדש של פרופ' ענבל גושן והדוקטורנטית עדי קול ממרכז אדמונד ולילי ספרא לחקר מדעי המוח באוניברסיטה העברית, שהתפרסם לאחרונה במגזין היוקרתי Nature Neuroscience, מראה לראשונה שתאים בשם אסטרוציטים משתתפים באפקט ה"רושם הראשוני" ועוזרים לבחור איזו חוויה תקודד במוח שלנו ותתייצב לזכרון ארוך טווח.

HUJI Law Graduates - Best in 2020

בוגרי העברית מובילים בבחינת לשכת עורכי הדין

ספטמבר 15, 2020

לשכת עורכי הדין פרסמה את נתוני המעבר בבחינות הלשכה האחרונות שנערכו בסוף אוגוסט. לבחינה בחודש שעבר ניגשו 2,835 מתמחים ומתמחות, מתוכם 1,867 ניגשו לראשונה. שיעור המעבר בקרב כלל הנבחנים הוא 34% בלבד.האוניברסיטה העברית מובילה את טבלת העוברים עם 78% מעבר, מיד אחריה אוניברסיטת תל אביב עם 72% מעבר. במקום השלישי אוניברסיטת חיפה כש-68% מבוגריה עברו בהצלחה את הבחינה.

Special Teaching programs

מרגישים תקועים? יש לנו יותר מהצעה אחת עבורכם

ספטמבר 9, 2020

שני כיוונים מבית האוניברסיטה העברית שכל אחד מהם הוא מפתח לעתיד טוב יותר.

*** מתקדמים לתואר שני: כשהשוק שוב יפתח, אתם כבר תהיו מוכנים! ***
אנשים של מדעי החברה? עוד ניתן להירשם למחלקות לתכנון עירוני, סביבה, תקשורת, מדע המדינה, לימודי אירופה ועוד. ולמי שיותר בעניין של מדעי הרוח - ההרשמה למחלקות לספרות, היסטוריה, ארכיאולוגיה, איסלם ומזרח תיכון, תולדות האמנות עוד פתוחה! גם בחינוך מחכים לכם!

לפרטים פנו בטלפון: 02-5882222 או בווטסאפ: 054-8820222 או במייל: gohuji@mail.huji.ac.il

New DNA current research

מחקר הדגים לראשונה הולכת זרם חשמלי משמעותי למרחק רב במולקולות של דנ"א

ספטמבר 7, 2020

במאמר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי "Nature Nanotechnology", צוות מדענים בינלאומי בראשות חוקרים מהאוניברסיטה העברית, בהובלת פרופ' דני פורת מהמכון לכימיה ומהמרכז לננו-מדע וננו-טכנולוגיה, הצליח לראשונה למדוד הולכת זרם חשמלי משמעותי במולקולה דו-גדילית בודדת וארוכה יחסית של דנ"א, ולהסביר את המנגנון העומד מאחורי ההולכה.

Hot Food Tech Start Ups

8 סטארט-אפים חמים בתחום הפודטק

ספטמבר 7, 2020

המגזין המקוון הראשון בתחום הפודטק NutritionInvestor פרסם רשימה של 8 סטארט-אפים חמים שכדאי לעקוב אחריהם. מתוך הרשימה – 4 חברות נוסדו על ידי בוגרי האוניברסיטה העברית.

EQUINOM - מגדלים זרעים שאינם GMO עם מאפיינים יוצאי דופן, פרופילים תזונתיים מעולים ותפוקת יבול יוצאת מן הכלל.

Aleph Farms - מגדלים תאי בשר במעבדה בתנאים מבוקרים, ומבטלים את הסיכון של זיהום פתוגני.

Daniel Ben Atar

בוגר העברית מונה לתפקיד בכיר באינטל העולמית

ספטמבר 7, 2020

דניאל בן עטר מונה לתפקיד סגן האחראי על ייצור שבבי העתיד בכל מפעלי אינטל ברחבי העולם. התפקיד מוגדר על ידי אינטל עצמה כ"בכיר ביותר שהוענק לישראלי אי פעם בחטיבת הייצור העולמית של אינטל". לבן עטר תואר ראשון בפיזיקה ומתמטיקה ותואר מוסמך בפיזיקה, מהאוניברסיטה העברית בירושלים, וכן תואר מתקדם במנהל עסקים מבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית בירושלים.

לכתבה המלאה >>>

Falling Walls Israel

עובדים על פרויקט מקורי, יצירתי וחדשני?

אוגוסט 13, 2020

מאגד JLM-Impact מזמין אתכם להתמודד בתחרות Falling Walls!

Falling Walls Lab היא תחרות בינלאומית המקדמת רעיונות פורצי דרך ומחברת יזמים ומדענים בתחומים שונים ברמה הגלובלית. התחרות פתוחה לסטודנטים בכל התארים וכן לחברי סגל, יזמים ותעשיינים צעירים. המתמודדים בתחרות נדרשים להציג בתוך שלוש דקות רעיון ייחודי וחלוצי, מחקר או מודל עסקי מול צוות שופטים בכיר המגיעים מהאקדמיה, מהעולם העסקי ומהממשלה. התחרות המקומית נערכת בכ-90 מוקדים ברחבי העולם והזוכה מכל מוקד מוזמן להציג בגמר הגדול במסגרת כנס Falling Walls בפני מאות מוזמנים ובהם יזמים, חוקרים, בכירים מגופי מחקר יוקרתיים, משקיעים, נציגי חברות, אנשי ממשל וגופי מגזר שלישי.

Edith Bar

יו"ר הוותמ"ל – בוגרת העברית

אוגוסט 11, 2020

אדית בר, מנהלת מנהל הפיתוח במשרד הפנים, מונתה לתפקיד יו"ר הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור. עם כניסתה לתפקיד תחליף בר את אריאל יוצר, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר לתחומי נדל"ן ושלטון מקומי, ויו"ר הוועדה בשלוש השנים האחרונות. בר מכהנת בשנתיים האחרונות כמנהלת מנהל הפיתוח במשרד הפנים. בעבר מילאה שורת תפקידים בשירות הציבורי בתחומי התכנון והשלטון המקומי, כיהנה כסמנכ"לית תקציבים והון אנושי במנהל התכנון והבנייה במשך חמש שנים, כראש מטה מנכ"ל משרד הפנים, וכמנהלת יחידת החונכות העסקית במשרד הכלכלה. היא בוגרת המחזור הראשון של תכנית המצטיינים "עתידים למגזר הציבורי", ובוגרת תכנית המנהיגות "מעוז". לבר תואר ראשון במנהל עסקים ומדע המדינה, ותואר שני במנהל עסקים, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

New economic attaches

נספחות ונספחים כלכליים חדשים

יולי 27, 2020

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה סיים את הליך הבחירה ב-12 נספחויות כלכליות בזירות המרכזיות בעולם. מתוך 12 נספחות ונספחים כלכליים חדשים - 8 הם בוגרי האוניברסיטה העברית.
מינהל סחר חוץ מגבש ומוביל את מדיניות סחר החוץ של מדינת ישראל במטרה לקדם את הייצוא הישראלי ולמשוך השקעות זרות. המינהל מפעיל מערך של 50 נציגויות במרכזים הכלכליים החשובים בעולם, בראשם עומדים הנספחים הכלכליים.