NSP2 - Hebrew University of Jerusalem researchers

חוקרות מהאוניברסיטה העברית פענחו מבנה של 3 מחלבוני הקורונה

באוניברסיטה העברית אמרו כי אחד החלבונים הגדולים ביותר של הנגיף, חלבון בשם Nsp2, התגלה כ"סרבן" לפיענוח מבני. הדבר היה מפתיע במיוחד מכיוון שמדובר בחלבון שעל פניו הוא בעל מאפיינים "רגילים" הדומים לאלפי חלבונים אחרים. בנוסף, כמעט שלא ידוע דבר על תפקידו בהתרבות הנגיף. החלבון עורר את סקרנותם של מספר חוקרות מהאוניברסיטה העברית, ביניהן חוקרת נגיפי קורונה מהמכון למדעי החיים פרופ' מיכל ליניאל, בוגרת האוניברסיטה וד"ר דינה שניידמן מהמחלקה לכימיה ביולוגית וביה"ס למדעי המחשב, וגם ד"ר ניר קליסמן, בוגר תכנית תלפיות של האוניברסיטה העברית, מהמכון למדעי החיים.

Ayelet Nahmias-Verbin

בוגרת העברית - דירקטורית בחברת HopOn

מנכ"ל חברת התחבורה הציבורית HopOn, אמיר רוזנצביג, הודיע על מינויה של איילת נחמיאס ורבין לתפקיד דירקטורית בחברה, כאשר במקביל היא משמשת כיום כסגנית נשיא התאחדות התעשיינים, וכיו"ר חברת יו"ר תבליט פלסטיק העוסקת בטכנולוגיות השקיה ומים. כיהנה בכנסת ה-20 כח"כית מטעם מפלגת העבודה.

איילת נחמיאס ורבין עצמה אמרה: ״אני שמחה להצטרף לצוות מעולה של משקיעים ומנהלים שהצליחו להטמיע טכנולוגיה מתקדמת בתחבורה הציבורית. הכלכלה הישראלית יכולה להיות מושפעת באופן דרמטי מעידוד השימוש בתחבורה הציבורית והופ-און מאפשרת אופטימיזציה וייכול משמעותי של השימוש בה״.

#HUJIJOBS

הזדמנויות לעבודה באוניברסיטה העברית!

הגישו מועמדות ושתפו לחברים.

* מומחה/ית מחשוב מדעי - הגשות עד 28/02/2021
* מהנדס/ת מערכות אלקטרומכאניות - הגשות עד 28/02/2021
* מהנדס/ת בכיר/ה לפרויקטים והתקנות - הגשות עד 01/03/2021
* עובד/ת מעבדה למעבדה הלאומית לחקר הקורונה - הגשות עד 03/03/2021

Dr. Tal Assif - New veterinary service manager

בוגר העברית - מנהל חדש לשירות הווטרינרי בלוד

ד”ר טל אסיף (42), נכנס לתפקידו החדש – כמנהל מחלקת ווטרינריה בעיריית לוד. אסיף, נשוי ואב לשניים, מתגורר בתל אביב יחד עם 2 חתולים בשם לולו ומישקה. הוא סיים את לימודיו בתחום הרפואה הווטרינרית בשנת 2010 בבית הספר לרפואה וטרינרית ע”ש קורט של האוניברסיטה העברית. את הסטאז’ שלו עשה במרכז מומחים לרפואה וטרינרית של חיות מחמד בניו יורק ולאחר מכן המשיך לעבוד שם כרופא וטרינר במחלקת חירום וטיפול נמרץ. לאחר שנתיים בניו יורק חזר ארצה, כאשר הוא ממשיך לעבוד כרופא חירום במרכזי מומחים בארץ.

Israel Prize 2021

זוכי פרס ישראל לשנת תשפ"א

פרס ישראל הוא הפרס החשוב והיוקרתי ביותר הניתן במדינת ישראל. מדי שנה בשנה מגישות וועדות השופטים לשר החינוך את המלצתן להענקת הפרס בתחומים שונים ומגוונים בהוויית העשייה והיצירה בישראל. הזוכים הם אזרחי-ישראל - יחידים או, במקרים חריגים שותפי הישג, שגילו הצטיינות מיוחדת, מצוינות ופריצת דרך בתחומם או שתרמו תרומה מיוחדת לחברה בישראל. בין חתני הפרס השנה – ארבעה בוגרי האוניברסיטה העברית שזכו להוקרה על העשייה שלהם:

Mira Lapidot

בוגרת העברית - האוצרת הראשית של מוזיאון תל אביב לאמנות

מירה לפידות, ילידת 1971, שימשה במשך 22 שנים בתפקידים שונים במוזיאון ישראל בירושלים, בין היתר כאוצרת הראשית של האגף לאמנויות וכאוצרת בפועל של המחלקה לאמנות עכשווית בין-לאומית. במסגרת עבודתה במוזיאון הייתה אחראית על שלל תערוכות ופרויקטים, עסקה בהרחבת האוספים ובפיתוח קשרים עם תורמים מהארץ ומהעולם, קידמה שיתופי פעולה עם מוסדות תרבות ואקדמיה וניהלה את תהליך הענקת פרסי המוזיאון.

Israel Prize - Yair Zakovitz

בוגר העברית חתן פרס ישראל בחקר המקרא

פרס ישראל הוענק  לפרופ׳ יאיר זקוביץ מהחוג למקרא בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית על מחקרו בתחום חקר המקרא. פרופ' זקוביץ גדל בחיפה. סיים לימודי תואר ראשון באוניברסיטת חיפה, קיבל תואר שני מהאוניברסיטה העברית ב-1972, וב-1978 סיים את עבודת הדוקטורט באוניברסיטה העברית בירושלים בנושא "על שלושה ועל ארבעה: הדגם הספרותי שלושה-ארבעה במקרא". תחומי מחקרו ופרסומיו: קריאה ספרותית, פרשנות פנים-מקראית ואמונות ודעות במקרא, וכן זיקת הספרות הבתר-מקראית (ימי הבית השני, ספרות חז"ל וראשית הנצרות) אל המקרא.

Dr. Yael Zamir - Co-founder of Embrionics

סטארט-אפ מבטיח של רופאה חרדית בוגרת העברית

מאחורי המיזם עומדת ד"ר יעל זמיר, האישה החרדית הראשונה שסיימה לימודי רפואה בישראל, ומהיזמות הטכנולוגיות הבודדות בקהילה. הסטארט-אפ אמבריוניקס (Embryonics), משתמש בבינה מלאכותית כדי להגדיל את שיעור ההצלחה של טיפולי הפריה חוץ־גופית (IVF). ביולי האחרון הציגה החברה מחקר חלוצי בכנס MIDL (Medical Imaging with Deep Learning) במונטריאול. לפי המחקר, הטכנולוגיה של החברה הצליחה לגבור על עשרות מומחים בכירים מכל העולם ביכולת החיזוי שלה לגבי הצלחת ההפריה – ב־20% יותר בתחזית איזה עובר יוביל להריון מוצלח, וב־30% ביכולת לחזות איזה עובר לא יוביל להריון, ויש להימנע מהחזרתו לרחם.

HUJI Alumni say theyve found Achilles heel of cancer cells

בוגרי העברית טוענים כי מצאו 'עקב אכילס' של תאים סרטניים

צוות חוקרים טוען כי יתכן שנמצא "עקב אכילס" של תאים סרטניים, מה שעלול להוביל בעתיד לפיתוח מערך חדש לחלוטין של תרופות וטיפולים לסרטן. ד"ר אורי בן-דוד מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ובוגר האוניברסיטה העברית, סיפר כי מדענים יודעים כבר למעלה ממאה שנה כי לתאים ממאירים יש מספר לא תקין של כרומוזומים. לבני אדם 46 כרומוזומים אך בסרטן מספר זה משתנה מכיוון שבמהלך חלוקת התאים מתרחשת הפרדת כרומוזומים העלולה להוביל לתופעה הנקראת אנאפלואידיה.

"במשך עשרות שנים אנו מנסים להבין מדוע אנאפלואידיה נוצרת בסרטן וכיצד היא תורמת להיווצרות גידול ולהתקדמותו", אמר בן דוד. חשוב מכך, לדבריו, מדענים ניסו לראות "אם נוכל לנצל את ההבדל הייחודי למדי בין תאים סרטניים לתאים נורמליים בכדי להרוג באופן סלקטיבי את התאים הסרטניים."
Asper Fund Donation

קרן אספר תתרום 11.5 מיליון שקל למרכז לחדשנות ויזמות באוניברסיטה העברית

תקופת החגים הגיעה מוקדם במרכז לחדשנות ויזמות של האוניברסיטה העברית. השבוע התקבלה הבשורה כי יקבלו תרומה כספית משמעותית בסך של 11.5 מיליון שקל מקרן אספר הפילנתרופית מקנדה (Asper Foundation) ומשפחת אספר, התומכים במיזמים שדוגלים ביזמות וחדשנות ברחבי העולם. זוהי אחת התרומות הגדולות ביותר במהלך משבר הקורונה של הקרן. כספי המענק יסייעו ל-HUJI Innovate להרחיב את הפעילות מעבר לתמיכת המדינה. כמו כן, בעזרת הכספים הללו המרכז ישיק את "פרס אספר לחדשנות" (שווי הפרס 35 אלף דולר) שיוענק מדי שנה, ויהיה ממוקד במיזמי אימפקט העונים על מטרות הפיתוח של האו"ם SDG, בהובלת סטודנטים וחוקרים מתוך האוניברסיטה.