ספרו לנו מה דעתכם!

SIFTAH Mentoring program

תכנית מנטורינג לאנשים עם מוגבלות

יולי 16, 2019

תוכנית מנטורינג בתעסוקה לאנשים עם מוגבלות של ג'וינט ישראל תבת, תוכנית סיפתח ומשרד העבודה והרווחה ממשיכה במלוא המרץ - הפעם במסגרת מחזור נוסף עם חברת אינטל!

מנטורינג הוא כלי חניכה, אשר מסייע, בעזרת קשר בין אנשים, להתפתחות העובד. אלו הם יחסים שיש בהם מרכיב התפתחותי והם מהווים ליווי בצומת מסוים. תוכנית המנטורינג הייחודית פותחה ע"י תבת ומשרד העבודה והרווחה. מועד תחילת התוכנית החדשה הוא חודש ספטמבר 2019. משתתפים בתוכנית יעברו תהליך חניכה ע"י מנטורים מקצועיים ומנוסים מטעם אינטל.

Dr. Samer Haj Yehia

יו"ר דירקטוריון בנק לאומי – בוגר העברית

יולי 1, 2019

דירקטוריון בנק לאומי בחר במקום דוד ברודט את ד"ר סאמר חאג' יחיא כיו"ר הדירקטוריון החדש. בכך הפך חאג' יחיא ליו"ר דירקטוריון הערבי הראשון במערכת הבנקאית. ד"ר סאמר חאג' יחיא (עו"ד, רו"ח) מכהן כדירקטור בבנק לאומי החל משנת 2014 בנוסף לחברות רבות אחרות: המרכז הרפואי הדסה, קבוצת שטראוס, המועצה להשכלה גבוהה ומיזם הפינטק BondIT והוא גם מעורב בפעילות חברתית ענפה במסגרתה הוא פעיל בארגון קו משווה ובארגון קולקטיב אימפקט.

EMET Prize 2019 Winners

זוכי פרס א.מ.ת. לשנת 2019

יוני 25, 2019

פרס א.מ.ת., הוענק על הצטיינות בהישגים אקדמיים ומקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת, ותרם תרומה משמעותית לחברה הישראלית, הכריז על זוכי 2019 בחמש קטגוריות: תרבות ואמנות, מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי החברה והרוח. מטרתו של פרס א.מ.ת של קרן אלברטו מוסקונה ניסים ז"ל היא "להכיר באלה הרואים במצוינות כדרך חיים, ואת הגשמת הפוטנציאל האנושי כחיונית ליצירת עולם טוב יותר לדורות הבאים", אמר ניסים שהחשיב את הפרס כנובל הישראלי. למעשה, זוכי פרס נובל הראשונים קיבלו את פרס EMET. השנה הוכרז על 11 זוכי הפרס בקטגוריות השונות ומתוכם 8 הם בוגרי האוניברסיטה העברית בירושלים. להלן רשימת הזוכים עם נימוקי חבר השופטים כפי שפורסם באתר הבית של הפרס:

New Program Developed by Hebrew University Students

סטודנטים של העברית פיתחו תוכנה שקוראת שפתיים

יוני 24, 2019

ברכות לאורי גורגון ואוריה פרומר, שני סטודנטים לתואר ראשון שפיתחו תוכנה שקוראת שפתיים!
התוכנה שפיתחו שני הסטודנטים לתואר ראשון בחוג להנדסת חשמל ומחשבים בביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב, ממירה את הטקסט באופן מיידי לכתוביות.

Burgerim - MAX

1+1 על זוג בורגרים ב-37 ₪ (תמורת פינוק)

יוני 19, 2019

רשת Burgerim הוקמה ב-2008 ובסוף 2014 נרכשה ע"י קבוצת BBB ויחד עם תהליך קולינרי עמוק של שדרוג ומיתוג מחדש – הפכה למעצמה של מזון מהיר אבל מיוחד ומוקפד, שירות אישי ודגש על חיוך ואירוח. Burgerim מציעה את האפשרות ליהנות בארוחה אחת עם מיני המבורגרים במגוון טעמים עשיר. MAX מפנק ב-1+1 על זוג בורגרים ב-37 ש"ח ברשת!

Asia Studies - 50 years

50 שנה לחוג ללימודי אסיה של האוניברסיטה העברית

יוני 19, 2019

ב-22.05 התקיים אירוע חגיגי לציון 50 שנה לחוג ללימודי אסיה של האוניברסיטה העברית. האירוע היה מרגש: לראות תלמידים משנים קודמות יחד עם תלמידי החוג, כמו גם מורים משנים קודמות היה מיוחד. האווירה הייתה מחשמלת והזכירה לנו עד כמה החוג שלנו הוא משפחתי וקרוב - למרות היותו אחד הגדולים במדעי הרוח.

בתכנית עצמה: ברכות של ראשת החוג, ד"ר אורנה נפתלי, דברים ברכה של מזכירת החוג המיתולוגית, גב' רחל גנני. טד טוקס של מרצי החוג והופעה חיה של להקת רוקברי סיסטר בהנהגתה של בוגרת החוג רינה שוגל.

Israel 2050

ישראל 2050

יוני 18, 2019

בוער בכם לשנות את המצב החברתי-כלכלי בישראל?! הצטרפו אלינו! ההרשמה למחזור ה' של תוכנית הקמפוסים פתוחה! בשנה הקרובה יפתחו ברחבי הארץ חמש קהילות נוספות של תוכנית המנהיגות החברתית כלכלית 'ישראל 2050' ויצטרפו למאות הצעירים והצעירות העוברים הכשרה ייחודית לעשייה אזרחית, צוברים ידע וכלים לשינוי, מייצרים קהילה פעילה ונפגשים עם מומחים ומומחיות - מתחומי כלכלה, חברה, קביעת ויישום מדיניות, הפעלת כלים להשפעה אזרחית. המטרה של תנועת ישראל 2050 היא לשפר את המציאות החברתית-כלכלית בישראל ולהשיב את האינטרס הציבורי הרחב לראש סדר העדיפויות של מקבלי ההחלטות.

Jerusalem Influencers Awards 2019

פרס משפיעים ומשפיעות העיר

יוני 17, 2019

בוגרי העברית - בואו להמליץ ולבחור את הצעירים שצריכים לקבל הכרה ציבורית על העשייה שלהם למען ירושלים! השנה, לראשונה, ירושלים תבחר את הצעירים המשפיעים של העיר ואלה יזכו להכרה ציבורית ופרס בכנס הצעירים המשפיעים של 2019. הצעירים והצעירות בירושלים מהווים את הכוח המניע לחיזוק העיר מבחינה כלכלית, חברתית ותרבותית ולכן, הוחלט להוקיר תודה לצעירי וצעירות העיר ובראשם המשפיעים/ות ביותר, אלו המעצבים בימים אלה את עתיד העיר. פרס הצעירים של ירושלים יוענק על ידי ראש העיר בכנס הצעירים המשפיעים שיתקיים בסוף חודש יולי. את כל הפרטים שצריך ניתן למצוא פה  http://bit.ly/2MIn9IM

Ran Oz

מנכ"ל מגדל חדש – בוגר העברית

יוני 17, 2019

מגדל היא חברת החיסכון הפנסיוני הגדולה בישראל המנהלת נכסים ב-260 מיליארד שקל, ומעסיקה כמעט 5,000 עובדים עם כ-2 מיליון לקוחות. רן עוז משמש כיום יו"ר חברת כרטיסי האשראי כאל. עוז נכנס לתפקיד יו"ר כאל בינואר 2018, וכעת, עם עזיבתה של מנכ"לית בנק דיסקונט לילך אשר טופילנסקי, עוז עובר למגדל. רן עוז יחליף בתפקיד מנכ"ל מגדל את דורון ספיר. טרם מינויו כיו"ר Cal, כיהן במשך כשלוש שנים כסמנכ"ל בכיר וראש החטיבה לשווקים פיננסיים בבנק דיסקונט, שם הוביל מהלכים משמעותיים ובהם: מיסוד הניהול הקבוצתי של ההון, הנזילות, ההשקעות ומכלול סיכוני השוק, הרחבת פעילות ההשקעות, וכן מהלך ייחודי בתעשייה של הנפקת הון ראשוני אשר תרמה תרומה משמעותית לצמיחתו של הבנק.