הפסטיבל לקולנוע אנתרופולוגי בישראל – חוזר בפעם העשירית. סינמטק ירושלים חבר למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית, וביחד הם פועלים לקדם סרטים דוקומנטריים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית. סרטים אלה, מתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי.
ההקרנות ילוו בהרצאות מקדימות מפי מיטב חוקרי האנתרופולוגיה בארץ.
בואו להיות איתנו, בואו להיות בעולם.
בוגרי העברית יוכלו לרכוש כרטיסים במחיר 10 שקלים בהוספת קוד הנחה ANT21 באתר הסינימטק.
חמישי 18.11.21 - 16:30
סינמטק 3
מרצה: פרופ' תמר אלאור, האוניברסיטה העברית בירושלים
סיפור בשקפקפים
בימוי: פלוריאן וואלה | 52 דקות
לסנדלי המדוזה, אותם שקפקפים שהפכו לאייקון, יש היסטוריה מרתקת שהחלה בליון לפני 75 שנה ועוברת דרך הקולוניאליזם הצרפתי במערב אפריקה. המסע בעקבות החפץ שנולד בטעות, מתגלה כדרך מרתקת ללמוד על תרבות חומרית, צרכנות, טעם, וקולוניאליזם. על יזמות ותעשייה, על תנועות הסחורות בעולם, ועל הזיכרון המוחשי שצורב חפץ מסויים, בתודעה הפרטית והחברתית.
חמישי 18.11.21 - 18:30
סינמטק 3
מרצה: ד"ר מיכל זלצר לביד, אוניברסיטת בר אילן
לשיר בערבה
בימוי: דונגנן צ'ן | 99 דקות
בכפר מרוחק בחבל יונאן שבסין, חיה קהילה נוצרית מבני המיאו, שבמשך עשרות שנים פעלה בקרבם מקהלה כפרית כנסייתית. הסרט מלווה את תהליך חשיפתה של המקהלה "כאטרקציה אותנטית". את שלל השינויים שעוברים עליה כארגון ואת התמורות החלות על חבריה כפרטים. היוזמה המקומית נבלעת על ידי מכונת הקידמה הסינית, לצד דחפורי הפיתוח, התיירים, וההבטחות לחיים אחרים.
חמישי 18.11.21 - 18:30
סינמטק 2
מרצה: פרופ' לין שלר, אוניברסיטת בן-גוריון
זינדאר
בימוי: איצ'ה מקי | 82 דקות
רובע קארה קארה בעיר זינדאר שבניז'ר, הוא מרחב קשוח ואלים. במאית הסרט, שגדלה בו, חוזרת לספר את המקום דרך גיבוריו הצעירים. בני המזל שברובע מתפרנסים מהברחת דלקים מניגריה השכנה, ומכירתם הבלתי חוקית בעיר. אחרים, מבקשים נחמה באחוות של פיתוח גוף והגנה עצמית. חיי התושבים רווים באלימות, וניצול לצד חברות ואנושיות מתפרצת.
חמישי 18.11.21 - 21:00
סינמטק 3
מרצה: ד"ר אינה לייקין, האוניברסיטה הפתוחה
קומבינט: המפעל
בימוי: גבריאל טיגדור | 75 דקות
קומבינט, הוא מפעל עצום לייצור פלדה הנמצא בעיר מגניטוגורסק בליבה של רוסיה. חיי העיר ותושביה מוכתבים על ידי פעימות לבו של המפעל – מפועל שלומד ריקוד כדי לחמוק מלחצי העבודה ועד משפחה שהחיטה לעזוב את העיר בגלל הזיהום שהמפעל יוצר. חיי היום יום של גיבורים עלומים אלו מעלה שאלות על דור העתיד של רוסיה הפוסט סובייטית.
חמישי 18.11.21 - 21:00
סינמטק 2
מרצה: פרופ' עפרה גולדשטין גדעוני, אוניברסיטת תל אביב
קודוקושי: מוות בדד
בימוי: אשנר אלטיי | 85 דקות
רבים מבני הגיל השלישי ביפן חיים בגפם. רבים גם מתים כך. הסרט עוקב אחר קבוצת גברים המטפלת בניקוי סימני המוות הבודד, לצד מתנדבות המנסות לשמור על קשר רצוף עם זקנים בסביבתן. דיוקן עז של חברה שלמה וההתמודדות שלה עם שאלות של בדידות וזקנה. חיים, משפחה, מוות, ותקווה ביפן של המאה העשרים ואחת.