סינון אירועים

חדשות הבוגרים

ספרו לנו מה דעתכם!

5b9af08e396ed05d3b3f25125e2cdde4

62440251a73d8d846a27d4044a4ffcf6

רע עד העצם: מזון מעובד במיוחד פוגע בהתפתחות העצם

Bad to the bone: Ultra-processed food damages bone development
תאריך: 
ב', 12/07/202119:00

הדוברת: פרופ' אפרת מונסונגו אורנן מהמחלקה לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית.

המחקר האחרון של פרופ' מונסונגו אורנן בפעם הראשונה מספק ניתוח מקיף כיצד משפיע מזון מעובד במיוחד על התפתחות השלד. הממצאים הם קריטיים מכיוון שידוע שילדים ובני נוער צורכים "ג'אנק פוד" על בסיס קבוע.

הצוות סקר מכרסמים במעבדה ששלדיהם היו בשלבי צמיחה. הוכח כי המכרסמים שהיו נתונים למזון מעובד במיוחד סובלים מפיגור גדילה והשפעה ישירה על חוזק העצם שלהם בדרכים שאינן טיפוסיות למכרסמים באותו גיל. בבדיקה היסטולוגית, החוקרים גילו רמות גבוהות של הצטברות סחוס בלוחות הגדילה של המכרסמים, "המנוע" של צמיחת העצם. מחקרים מולקולריים נוספים של המכרסמים גילו כי פרופילי ה-RNA של תאי הסחוס שנחשפו לג'אנק פוד שיקפו מנגנונים המשפיעים ישירות על התפתחות העצם הרגילה.

להרשמה >>>
הוובינר יתקיים בשפה האנגלית