שופטים ואקדמאים והדרך האינסופית לשלמות בלתי מושגת | ארגון בוגרי העברית

שופטים ואקדמאים והדרך האינסופית לשלמות בלתי מושגת

תאריך:
ב', 25/10/202120:00
endless road to unattainable perfection

דיקנית הפקולטה למשפטים מתכבדת להזמין אתכם ואתכן להרצאה השנתית של ליונל כהן.
סדרת ההרצאות השנתיות של ליונל כהן מתקיימת בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים משנת 1953. היא מסמנת את היחסים הייחודיים בין המערכת המשפטית הבריטית לבין הישראלית וקהילות משפטיות בכלל. ההרצאה תינתן על ידי לורד אנדרו בורוז, שופט בית המשפט העליון של בריטניה ופרופסור למשפטים באוניברסיטת אוקספורד.

ההרצאה תבחן את הקשר בין אקדמאי משפטי לשופט. האם עבודה אקדמית עוזרת לשופטים? כיצד השפיעה עבודת עורכי הדין האקדמיים על בית הלורדים ועל בית המשפט העליון בבריטניה? במה שונה כתיבת פסק דין מכתיבת מאמר חוק? כותרת ההרצאה נובעת מאחד מפסקי הדין של הלורד גוף הגדול בו אמר כדבריו "משפטנים הם עולי רגל איתנו בדרך האינסופית לשלמות בלתי מושגת; ויש לנו סמכות מצוינת של ג'פרי צ'וסר ששיחות בין עולי רגל יכולות להיות מתגמלות ביותר".

דברי סיום: פרופ' דפנה לווינסון-זמיר, דיקנית הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית

ההרצאה תתקיים ביום שני, 25 באוקטובר, 2021, בשעה 20:00.

להרשמה >>>