check
בחזית הפודטק - ממחקר לטכנולוגיה | ארגון בוגרי העברית

חדשות הבוגרים

ספרו לנו מה דעתכם!

בחזית הפודטק - ממחקר לטכנולוגיה

תאריך: 
ד', 19/10/202209:00-15:30
FoodTech Conference - From Research to Technology

כנס השקה ל"מרכז הפודטק למחקר ופיתוח" הראשון מסוגו בישראל בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. המרכז יניח את התשתית היישומית לפיתוחים שיקלו על האנושות, כמו מזון חלופי ואיכותי כולל חלבון ושומן ממקורות תאיים מן החי, ייצור חלב ללא תלות בבקר, השבחת הגידולים השונים והתאמתם לאקלים משתנה, הארכת תוקף ושרידות מוצרי מזון טריים וחקלאות עירונית.

תוכנית טנטטיבית

  • 08:30 התכנסות
  • 09:00 דברי פתיחה: פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים
  • 09:10 ברכות: פרופ' יעל מישאל, ראש מרכז הקיימות של האוניברסיטה העברית בירושלים
  • 09:15 מרכז חדשנות בחקר מזון של HUJI - פרופ' עדו ברסלבסקי, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, באוניברסיטה העברית; מייסד שותף של SavorEat הדפסת מזון בתלת מימד
  • 09:20 פודטק, בטחון מזון והדרך למובילות ישראלית - ניר גולדשטיין, מנכ"ל GFI ISRAEL 
  • 09:25 החשיבות של מרכז מחקר ביצירת מערכת מזון ברת קיימא - ליז ספכט, סגנית נשיא לטכנולוגיה, GFI ISRAEL

     
  • מושב 1: חקלאות תאית
  • ראשת מושב:  ד"ר מיכל הלפרט, מנהלת קשרי אקדמיה GFI 
     
  • 09:40 שבירת מחסום העלויות של בשר מתורבת - פרופ' קובי נחמיאס, המחלקה לביו-הנדסה באוניברסיטה העברית; מייסד חברת פיוצ'ר מיט
  • 09:55 איך לאכול את הפרה ולהשאיר אותה שלמה - שימוש בתאי גזע מפרה לחקלאות תאית - ד"ר שרון אליצור-שלזינגר, המחלקה למדעי בעלי החיים באוניברסיטה העברית; מומחית לשימושי תאי גזע בחקלאות
  • 10:10 תרביות רקמה תלת ממדיות חוץ גופיות לצרכי תזונה - פרופ' עפרה בני, בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית; מומחית לננו רפואה, פיתוח תרופתי והנדסת רקמות
  • 10:25 האוקיינוס הכחול החדש של תעשיית הפודטק - פרופ' ברטה לבבי-סיון, המחלקה למדעי בעלי חיים באוניברסיטה העברית; מומחית לרביית דגים ומייסדת חברת Sea2Cell לפיתוח דגי טונה כחולה מתרביות
     
  • 10:40 דיון פתוח
  • 10:45-11:10 הפסקת קפה
     
  • מושב 2: חלבונים מהצומח וחקלאות מדייקת
  • ראש מושב: פרופ' רם רייפן,  מייסד ChickP
     
  • 11:10 מבוא לחלבונים מן הצומח - פרופ' רם רייפן, המכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית; מומחה למחלות דרכי עיכול תזונת ילדים וחלבונים אלטרנטיבים
  • 11:15  עידן הצמח; חומרי העתיד - פרופ' עודד שוסיוב, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות באוניברסיטה העברית, מייסד: CollPlant, Melodea SavorEat, BioBetter
  • 11:30 מסע בקפסולת השומשום - פרופ' צבי פלג, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות באוניברסיטה העברית; מומחה לגידולים חקלאיים תחת שינויי אקלים
  • 11:45 האם ניתן להעריך את הבלתי נראה? הערכת תכונות צמח מהחלל, האוויר והקרקע - ד"ר איתי הרמן, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות, באוניברסיטה העברית; מומחה לחישה מרחוק של צמחיה, דימות היפרספקטרלי, אפיון רב תפוקה וחקלאות מדייקת
  • 12:00 העשור של בינה מלאכותית בחקלאות? - פרופ׳ מתן גביש, ביה״ס להנדסה ולמדעי המחשב ע״ש רחל וסלים בנין, האוניברסיטה העברית; מומחה למערכות לומדות ומדע הנתונים, מייסד-שותף iSURF - Israel Singapore Urban Farm
     
  • 12:15 דיון פתוח
  • 12:25-13:30 הפסקת צהריים ותצוגת חברות סטארט אפ
     
  • 13:30  פאנל: ישראל כמעצמת פודטק, מנחה הפאנל:  ד"ר אמנון דקל, מרכז החדשנות של האוניברסיטה העברית  
  • ד"ר איליה פיטל, סגן נשיא לפיתוח עסקי, אגטק, פודטק, וטרינריה ומדעי הסביבה, יישום
  • ד"ר נועה מטרסו, ראש אגף אקדמיה זירת תשתית טכנולוגית, רשות החדשנות 
  • יונתן ברגר, מנהל חממת הפוד-טק של שטראוס – The Kitchen 
  • שי כהן, מנהל החדשנות הקונצרני בתנובה  
  • גופנה ליס-רובין, מנהלת Open Innovation-Israel, אסם-נסטלה
     
  • מושב 3: מהמעבדה לצלחת 
  • ראש מושב:  דר' אביהו יונה, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, באוניברסיטה העברית
     
  • 14:15 מר, מתוק ומה חושבים הצרכנים - פרופ' מאשה ניב, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה באוניברסיטה העברית. חוקרת את חוש הטעם
  • 14:30 מערכות חדשות למניעת חמצון וזיהום בקטריאלי במזון - פרופ' אורן תירוש, מנהל המכון לביוכימיה באוניברסיטה העברית. מומחה ב-redox biology
  • 14:45 פיתוח חומרים משמרים חדשניים יעילים ובטוחים - פרופ' צבי חיוקה, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה באוניברסיטה העברית. מומחה לפיתוח חומרים אנטימיקרוביאליים מבוססי פפטידים
  • 15:00 יתרונות וחדשנות בשימוש בעלי מורינגה אולאיפרה, ״העץ הקסום״ - פרופ' זהר כרם, המכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית;  פרופסור בכימיה של מזון
     
  • 15:15 דיון פתוח
  • 15:25 סיום הכנס - פרופ' עדו ברסלבסקי, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, באוניברסיטה העברית 

ההשתתפות היא ללא עלות בהרשמה מראש. להרשמה >>>