המתח בין הזכות לצדק לבין יישוב סכסוכים | ארגון בוגרי העברית

תאריך:
ד', 17/03/202118:00
Truman Institute - Israel and Haag Criminal Court

המכון למחקר ע"ש הרי ס. טרומן למען קידום השלום ומרכז מינרבה לזכויות האדם, הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים מזמינים את הציבור לערב עיון מקוון בנושא:
חקריה לגבי ישראל/פלסטין בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג: המתח בין הזכות לצדק לבין יישוב סכסוכים

ב-3 במרץ 2021 הודיע בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג כי יפתח בחקירה לגבי הפרות חמורות לכאורה של הדין הבין-לאומי וזכויות אדם המתרחשות בגדה המערבית, מזרח ירושלים ורצועת עזה. תרחיש זה מאיר זרקור על מתח מהותי שעלול להיווצר בין אלמנטים מרכזיים של צדק מעברי, במהלך קונפליקט פעיל ככלל, ובהקשר של הסכסוך הישראלי-פליסטיני בפרט. ערב העיון המשותף זה של המכון למחקר ע"ש הרי ס. טרומן למען קידום השלום ושל מרכז מינרבה לזכויות האדם באוניברסיטה העברית בירושלים יעסוק מקרה של החלטת בית הדין הפלילי הבין-לאומי ובשורה של סוגיות הנגזרות מהשאלה המרכזית: האם קיים פער בין הזכות לצדק לבין המטרה של יישוב הסכסוך?

ברכות:
פרופ' ורד ויניצקי-סרוסי