בתוך הראש שלי: התלכדות של האמנות והמוח | ארגון בוגרי העברית

תאריך:
ב', 07/12/202019:00
Inside My Brain: Art - Brain Convergence

דיון בין פאולה קראון האמנית ופרופ' ליאון דעואל חוקר המוח בהנחייתו של דן שלזינגר - יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית בירושלים.

פאולה קראון היא אמנית מולטימדיה העוסקת גם בציור, בווידאו ובפיסול. קראון משלבת טכנולוגיה חדישה, אקטיביזם חברתי, שיתוף פעולה ומחויבות לקיימות בסטודיו שלה. עבודותיה נמצאות במספר רב של אוספים פרטיים. בשנת 2009 מינה הנשיא ברק אובמה את קראון לוועדת הנשיא לאמנויות ומדעי הרוח. היא חברה בחבר הנאמנים של המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק, שם היא יושבת ראש ועדת החינוך. היא מכהנת גם בוועדה לאמנויות של מכון אספן. עבודתה של קראון "בתוך הראש שלי: דיוקן עצמי עכשווי" מוצגת כרגע בתערוכה וירטואלית בגלריה של האוניברסיטה העברית.

פרופ' ליאון דעואל הוא פרופסור לחקר המוח במרכז ע"ש אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרו של פרופ' דאואל מתמדק בממשק שבין שלבים אוטומטיים, לא מודעים של עיבוד מידע במוח, לבין תפיסה ופעולה מודעים. הוא משתמש בשיטות הדמיה עצביות שונות, כולל EEG ו-fMRI כדי לחקור את פעילות המוח האנושי בתהליכים אלה גם באנשים בריאים וגם אחרי נזק מוחי.

להרשמה >>>
הוובינר יתקיים בשפה האנגלית