היחידה ללימודי שפות הוקמה בפקולטה למדעי הרוח לפני חמש שנים במטרה לחדש את לימודי השפות המודרניות באוניברסיטה העברית. בעוד שבעבר לימודי השפות באקדמיה התמקדו בכישורי הבנת הנקרא ותרגום, הגישה הרווחת בעולם כיום, גם בהשכלה הגבוהה, היא רכישת השפה במלוא מובן המילה. התקן האירופי CEFR, שאומץ בארץ עד כה רק באוניברסיטה העברית, מגדיר שש רמות תפקוד בשפה במונחי – מה הלומד מסוגל לעשות בשפה, להבדיל מידע תיאורטי על השפה.
כל שיעור שפה במתכונת החדשה, בשמונה שפות מודרניות, נלמד בשפה עצמה מהיום הראשון. כלומר, לומדים "סינית בסינית", "איטלקית באיטלקית", "ערבית בערבית", וכן הלאה. בצורה זו מבססים בו בזמן את מיומנויות הקריאה, הכתיבה, הבנת הנשמע והדיבור, ובונים ביטחון לפעול בשפה.
היחידה מיישמת פדגוגיה עכשווית בדגש על למידה פעילה, כיתה הפוכה, ללמוד איך ללמוד, הצבת מטרות אישיות לכל לומד, שיטות הערכה חדשניות, תרגול עם דוברי שפת-אם במסגרת חילופי שפות, ועוד.
בהרצאה נתייחס לשאלות הבאות: מדוע רכישת השפה בשפה עצמה מוכיחה את עצמה? האם ניתן לצפות להתחדשות דומה בלימודי שפות במערכת החינוך? כיצד מקימים יחידה חדשה יש מאין? כיצד מפתחים כישורי תקשורת בין-תרבותית (Intercultural Competence) במסגרת לימודי שפות? מהן תוכניות הפיתוח של היחידה על סמך ההצלחה עד כה? והאם גם אתם יכולים לרכוש שפה חדשה בגישת המסוגלות התקשורתית ולהתחיל לתקשר בה? (התשובה כמובן היא "כן!")
לידיעה: יום לפני מועד המפגש יישלח מייל לכתובת הדוא"ל אותה תזינו בטופס עם קישור לפגישה ב-ZOOM.