סינון אירועים

Nathan Zach Special
תאריך:
ד', 26/01/202219:30

מופע חגיגי שיוקדש לשיריו של המשורר נתן זך, יפתח את פסטיבל החורף מס’ 4 של היכל התרבות. המשורר נתן זך, מהיוצרים החשובים והמשפיעים ביותר בתרבות הישראלית, הלך לעולמו בנובמבר 2020, כשהוא כמעט בן 90. בניגוד לדור המשוררים שקדמו לו, זך לא הרבה לכתוב על הלאום והמדינה, והעדיף לגעת בשיריו בכאב הפרטי והאישי של האדם באשר הוא אדם.

זך, בוגר האוניברסיטה העברית, היה גם פרופ’ לספרות, עורך ומתרגם, סופר, מבקר שירה ופזמונאי, היה ממעצביה הבולטים של השירה העברית החדשה, חתן פרס ישראל לשנת 1995, פרס ביאליק לספרות לשנת 1982, פרס עקביהו על מפעל חיים בשירה מטעם אוניברסיטת בר־אילן, פרס אקו”ם למפעל חיים בזמר העברי לשנת תשס”ג, ואביר הרפובליקה האיטלקית – זוכה הפרס הבין-לאומי לשירה של איטליה בשנת 2009.

בהשתתפות (לפי הא”ב): אסף אמדורסקי, יוני רכטר, כנסיית השכל, נורית גלרון, קרולינה, רונה קינן, ריקי גל, שלומי שבן, שלום חנוך.

רבים משיריו של זך הולחנו במשך השנים על ידי מיטב היוצרים וזכו לביצועים מרגשים. היפים שבהם יבוצעו גם בערב המיוחד הזה, ביניהם: “עץ השדה”, “כשצלצלת רעד קולך”, “עד מחר” (בכל פעם שאני מנגן), “לא טוב היות האדם לבדו”, “כולנו זקוקים לחסד”, “הנה פתחתי חלון”, “ציפור שניה” (ראיתי ציפור רבת יופי) ועוד ועוד.

עיבודים וניהול מוזיקלי: אמיר לקנר, ניהול אמנותי: אתי אנטה-שגב

בוגרי העברית זכאים להנחה של 30₪ בהזנת קוד קופון: TARBUT30