פרס ניומן לספרות עברית 2022 | ארגון בוגרי העברית

תאריך:
ג', 20/12/202215:00
Neuman Prize In Hebrew Literature 2022

נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים פרופ' אשר כהן מתכבד להזמינכן ולהזמינכם לטקס הענקת פרס ניומן לספרות עברית ע"ש אירווינג (ישראל) וברטה ניומן.

פרס ניומן, ע"י אירווינג (ישראל) וברטה (בלהה) ניומן ז"ל, מהפרסים הוותיקים והיוקרתיים בספרות העברית. הפרס מוענק מאז שנת 1963 לסופרות וסופרים עבריים בולטים. בשנים האחרונות, על-פי החלטת ועדת הפרס, ניתן הפרס לסירוגין על מפעל חיים בספרות או לסופר או סופרת צעירה ומבטיחה, שלהישגיה הספרותיים השפעה על הספרות העברית המתהווה. עם זוכי הפרס נמנו גדולי היוצרים העבריים: ש"י עגנון (זוכה פרס נובל לספרות), דב סדן, אורי צבי גרינברג, לאה גולדברג, משה שמיר, אברהם ב. יהושע, עמוס עוז ועוד רבים וטובים. את ההחלטה לייסד פרס, על שמו ועל שם אשתו שיוענק מדי שנה לסופר עברי בארץ-ישראל, קיבל ניומן ביוזמת פרופסור אברהם יצחק כץ, שבמשך שנים רבות היה הרוח החיה במפעל ספרותי מיוחד זה. פרס ניומן הוענק לראשונה לסופר ש"י עגנון בקריית האוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס גבעת רם ביום כ"ה בתמוז התשכ"ג (17 ביולי 1963). משפחת ניומן, באמצעות "קרן ניומן" ממשיכה במסורת הענקת הפרס אותה החל אירווינג ניומן.

השנה, חתן הפרס הוא פרופ' דרור בורשטיין. הוא נולד ב-1970 בנתניה. למד משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים והוסמך כעורך דין אך לא עבד במקצוע וכעבור מספר חודשים עבר ללימודי ספרות עברית, אף הם באוניברסיטה העברית. כתב עבודת דוקטור על המרחב ביצירתו של יעקב שבתאי, בהנחיית פרופ' דן מירון (2003). עבד כעורך מוזיקלי ב"קול המוזיקה" וערך את פרסומי עמותת "הליקון" לשירה. כיום מלמד ספרות וכתיבה יוצרת באוניברסיטה העברית (במעמד של פרופסור חבר במסלול הנלווה) וכן באוניברסיטת תל אביב. פרסם עד היום עשרים ספרים בסוגות שונות – שירה, מסה, פרוזה תיעודית, רומן וספרות ילדים. בין ספריו: "אבנר ברנר" (פרס ברנשטיין, 2005), "הרוצחים" (הרשימה הקצרה לפרס ספיר, 2007), "קרוב", "אחות שמש" (פרס י"ל גולדברג), "נתניה", "טיט", "אלה כרגע חיי" ו"הווה". כמה מספרים אלו תורגמו (לאנגלית, צרפתית, גרמנית, איטלקית, טורקית, אזרית וספרדית). זכה גם בפרס ראש הממשלה ע"ש לוי אשכול, פעמיים (2007, 2017).

בעשור האחרון פרסם סדרת ספרי מסות מחקריות בנושאים שעל הגבול בין אקולוגיה, ספרות ואמנות: "תמונות של בשר", "אדם בחלל", "לטובת הציפורים", "פליטי אור" (עם מאיה ויינברג), "אח לתנים" (עם מאיה ויינברג ועירית דרוב) ו"עולם קטן", עליו הוענק לו פרס ביאליק (2022). הכין נוסח עברי לשני ספרי זֶן קלסיים בשיתוף עם פרופ' יואל הופמן: "ספר הזן של ג'ושו" ו"קול היד האחת". תרגם את ספרו של אלן ווטס "דאו: דרך הנהר", ותרגם, בשיתוף עם ד"ר איתן בולוקן, מבחר פסוקים מתוך האסופה הקלסית "זנרין קושו", תחת הכותרת "בידיים ריקות שבתי הביתה". תרגם גם מבחרים משירת ההייקו של גארי הותם (ארה"ב) וקרוליין גורליי (בריטניה). "המשיח", ספר ובו שלוש נובלות, עתיד לראות אור בתחילת 2023 ב"ספרייה החדשה".

הטקס יתקיים בבית מאירסדורף, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית בירושלים.
הרצאת אורח: בכל סרלואי - "פְּלִ֣יאָֽה דַ֣עַת מִמֶּ֑נִּי" (תהילים קל"ט) - בין פליאה לדעת ביצירתו של דרור בורשטיין.

ההשתפות היא ללא עלות בהרשמה מראש. מספר מקומות מוגבל!

לאישור השתתפות ופרטים נוספים:
טל: 02-5882840
מייל: israelfriends@savion.huji.ac.il