חולות נודדים: התאמת הכלכלה הישראלית למצב ביטחוני משתנה

תאריך:
ה', 07/03/202419:00
Shifting Sands - Webinar with Prof. Karnit Flug and Prof. Eugene Kandel

הצטרפו אלינו ביום חמישי, 7 במרץ, כדי לשמוע משני הכלכלנים המובילים בישראל על ההשפעה הכלכלית המיידית וארוכת טווח של המלחמה על מדינת ישראל.

מובילי המפגש:

פרופ' קרנית פלוג
פרופ' פלוג הצטרפה למחלקה לכלכלה ע"ש משפחת בוגן של האוניברסיטה העברית בשנת 2019, לאחר סיום כהונה של חמש שנים כנגידת בנק ישראל. ביוני 2019 הוענק לה תואר עמית כבוד מהמרכז האקדמי רופין. כמו כן זכתה באות אבירת איכות השלטון 2019 בקטגוריית הרשות המבצעת מטעם התנועה לאיכות השלטון. עם תום כהונתה כנגידה, הועלתה לדרגת פרופסור מן המניין בחוג לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים. מלבד זה, היא מכהנת כסגנית-נשיא למחקר בתחומי הממשל והכלכלה במכון הישראלי לדמוקרטיה. פרופ' קלוג בוגרת תואר ראשון ותואר שני בכלכלה מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת קולומביה.

פרופ' יוג'ין קנדל
פרופ' קנדל הצטרף לסגל האוניברסיטה העברית בשנת 1997. הוא חבר סגל בבית הספר למנהל עסקים ובמחלקה לכלכלה ובשנת 2009 קודם לפרופסור מן המניין. בשנים 2004–2005 עמד בראש המחלקה לכלכלה. קנדל חבר במרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית, במרכז למדיניות ולמחקר כלכלי בלונדון ובמכון האירופי לממשל תאגידי. תחום מחקרו האקדמי הוא שווקים פיננסיים. שימש כעורך של כתב העת Journal of Financial Markets והחל מ-2010 מכהן כיו"ר ועדת הפרס של פרס ראש הממשלה ליזמות ולחדשנות. פרופ' קנדל, מומחה לשווקים פיננסיים, מכהן כיושב ראש הבורסה לניירות ערך בתל אביב מיולי 2023. בין 2015 ל-2021 כיהן קנדל כמנכ"ל הסטארט-אפ ניישן סנטרל, ארגון ללא כוונת רווח המקדם חדשנות טכנולוגית ישראלית כמקור לפתרונות אפשריים לכמה מהבעיות הדוחקות ביותר בעולם. פרופ' קנדל סיים את הדוקטורט שלו בכלכלה עסקית וארגון תעשייתי באוניברסיטת שיקגו. הוא בוגר תואר שני במנהל עסקים בכלכלה ואקונומטריה מאוניברסיטת שיקגו ותואר שני תארים בכלכלה מהאוניברסיטה העברית.

להרשמה >>>