ימים של מגפה: השפעת הקורונה על יחסי יהודים-ערבים והסכסוך | ארגון בוגרי העברית

Truman - Corona Crisis
מיקום:
אולם 503 בית מאיירסדורף, מכון טרומן, קמפוס הר הצופים, ירושלים

נגיף הקורונה COVID-19, מלווה את חיינו מזה חודשים ארוכים, משפיע על חיינו בהיבטים חברתיים שונים, ומעורר לא מעט שאלות.
במכון טרומן הפננו את מבטנו אל הדרכים השונות בהן מגפת הקורונה השפיעה על פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, על החלטות מדיניות ועל יחסי יהודים-ערבים.
מזמנים אתכם להגיע ולהכיר את מחקרים החדשים והעדכניים בדיסצפלינות השונות.
~~~~~~
בתוכנית:
דברי פתיחה והנחיה – פרופ' ורד ויניצקי-סרוסי, ראשת מכון טרומן.

לאחר מכן יוצגו המחקרים:

לינת חירום: סגר הקורונה הראשון כמקרה בוחן לשליטה הבירוקרטית של ישראל בפועלים/ות פלסטיניים/ות.
חוקרים: ד"ר יעל ברדה (האוניברסיטה העברית) וד"ר עמרי גרינברג (האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת חיפה).
מציג: ד"ר עמרי גרינברג.

זהות מכלילה או מוציאה בהקשר למגפת הקורונה, והשפעתה על עמדות כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני: מחקר ניסויי בקרב יהודים ופלסטינים בישראל.
חוקרים: ד"ר בועז המאירי וד"ר נמרוד רוזלר (אוניברסיטת תל אביב).
מציג: ד"ר בועז המאירי.

גיבורים על תנאי: על חלקם של רופאות ורופאים פלסטינים ב"מלחמה בקורונה" ועל רפואה כזירה לפוליטיקה של הכרה.
מציג: ד"ר גיא שלו (האוניברסיטה העברית).

השפעות של לחץ כרוני על הטיות בין-קבוצתיות.
מציגה: הגר אזולאי (האוניברסיטה העברית).

מגפה כהזדמנות לבניית פיוס על בסיס תלות הדדית? שיתופי פעולה ישראלים-פלסטינים .בתקופת הקורונה
מציג: ד"ר ג'רמי ברכה (האוניברסיטה העברית).

תכנון ומציאות במזרח ירושלים – הגיונות סותרים (מקרה מבחן – סמטאות ומעברים בשכונת א-ת'ורי).
חוקרים: ד"ר יערה רוזנר-מנור, אדר' יאסמין אבו ערפה, ד"ר מיכל בראייר, אדר' זיאד חדד, ד"ר נגה קידר (האוניבריסטה העברית).
מציגים: ד"ר יערה רוזנר-מנור, אדר' יאסמין אבו ערפה ואדר' זיאד חדד.

~~~~~~
פוסטרים המציגים את החוקרים ומחקריהם יוצבו במבואה; עם תום הכנס הקהל מוזמן לפגוש בחוקרות וחוקרים, לשאול שאלות ולהחליף תובנות.
הכנס ייערך באולם 503 בבית מאיירסדורף, במכון טרומן, קמפוס הר הצופים, ירושלים. כמו כן, הכנס יצולם ויועבר בשידור חי בעמוד הפייסבוק של המכון.

מספר המקומות באולם מוגבל, מהרו להירשם!
קישור הרשמה להגעה פיזית >>>

לשידור האירוע בפייסבוק >>>
הקהל בשתי הפלטפורמות יוכל להעביר שאלות.