סינון אירועים

תאריך:
ה', 25/06/2020 - 16:00

Two Lectures on Voting Theory by Eric Maskin

בית הספר המתקדם של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים מזמין אתכם לאירוע זום עם ראש בית הספר - פרופ' אריק מסקין (אוניברסיטת הרווארד).

פרופ' מסקין - הוא כלכלן אמריקאי וחתן פרס נובל לשנת 2007, יחד עם לאוניד הורוויץ ורוג'ר מאירסון, על כך "שהניחו את היסודות לתורת עיצוב המנגנונים".

ההרצאות:

1. בחירות והצבעה אסטרטגית: כלל הרוב

2. בחירות ועוצמת העדפות: חוק בורדה

איזו שיטת הצבעה שהחברה משתמשת בה כדי לבחור את נציגי הציבור שלה תשפיע יותר על הפוליטיקה של החברה? בית ספר קיץ לכלכלה מתכנן להקדיש את סמסטר קיץ לנושא ההצבעה בשנים הקרובות. בינתיים, מנהל בית הספר, אריק מסקין, ייתן שתי הרצאות של 90 דקות על תורת ההצבעה ב-25 ביוני. הראשונה תטען כי שליטת הרוב (שיטת קונדורצ'ט) היא השיטה הטובה ביותר לשימוש כאשר הצבעה אסטרטגית מהווה דאגה מרכזית. השנייה תטען כי עצמאותו של ארואו (Arrow) במצבים של אלטרנטיבות לא רלוונטיות חזקה באופן בלתי מוצדק, אך כאשר היא נינוחה כראוי, אינה מביאה לתוצאה בלתי אפשרית אלא למצב ייחודי של טובת הכלל: ספירת בורדה, שיטה המסוגלת לשקף את עוצמת ההעדפה של הבוחרים. כמקובל בבתי הספר, המשתתפים מוזמנים לשאול שאלות.

להרשמה >>> https://bit.ly/3cKzDaO

.