check
ובינר: שינויי טעם וריח עקב נגיף הקורונה ובמחלות נשימה אחרות - מחקר בעידן המדיה החברתית | ארגון בוגרי העברית

חדשות הבוגרים

ספרו לנו מה דעתכם!

ובינר: שינויי טעם וריח עקב נגיף הקורונה ובמחלות נשימה אחרות - מחקר בעידן המדיה החברתית

תאריך: 
ה', 07/05/202020:00
Smell and Taste changes in COVID-19 and other respiratory diseases - research in the age of social media

Smell and Taste changes in COVID-19 and other respiratory diseases - research in the age of social media

 

פרופ' מאשה ניב היא סגנית דיקן במכון למחקר ופיתוח לביוכימיה, מדעי מזון ותזונה של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית. תמציותיה מתמקדות ב: אפנון רציונאלי של התפקוד הביולוגי ובהקלה על עיצוב חדשני של חומרי טעם, משני טעם ותרופות. המיקוד העיקרי הוא במודליות של הטעם המר והמתוק. ישנם מספר תת-סוגים של GPCR בעלי טעם מריר (המכונים T2Rs), והמספר הוא ספציפי למינים (3 בעוף, 25 באדם). כדי ללמוד מורכבות זו, היא הקימה והרחיבה את בסיס הנתונים של BitterDB של ליגנדים מרים. המאגר מכיל כיום מידע על למעלה מ-1000 מולקולות מרות, הקולטנים הקשורים להן במינים שונים, SNPs בקולטנים ועוד. ישנם למעלה מ-23,000 משתמשים ב-BitterDB ברחבי העולם.

>>> להרשמה