זיכרונות ההגירה: בין החוויה האישית לחוויה הקולקטיבית | ארגון בוגרי העברית

תאריך:
א', 27/12/202018:00
Memories of Migration: Between the Personal and the Collective Experience

הגירה רחבה של היהודים על פני יבשות שונות היא אחד המאפיינים האופייניים ביותר לנרטיב היהודי המודרני. מה אנו יודעים כעת על הסיבות והנסיבות שהנחו מיליוני מהגרים יהודים ברחבי העולם? מה היה תפקידה של ארצות הברית, הקהילה היהודית שלה ומדינות אחרות באותן הגירות?

הצטרפו לאגודת ידידי האוניברסיטה העברית בארה"ב לוובינר בהנחייתו של פרופ' אלי לדרהנדלר, פרופסור מן המניין מהחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, הקתדרה ע"ש סטיבן ס. וייז לתולדות יהודי אמריקה ומוסדותיהם. הוא גם מנהל את מרכז לאוניד נבלזין לחקר יהדות רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטה העברית. מחבר פרסומים רבים על היסטוריה יהודי אירופה ואמריקה המודרנית. יליד העיר ניו יורק, התיישב בישראל בשנת 1981.

הוובינר מאורגן על ידי אגודת ידידי האוניברסיטה העברית בארה"ב בשיתוף עם עמותה הישראלית לחקר שורשי משפחה בוושינגטון.

להרשמה >>>
.