50 הנשים המשפיעות של ישראל 2021 לפי גלובס | ארגון בוגרי העברית

50 הנשים המשפיעות של ישראל 2021 לפי גלובס

7 מרץ, 2021
50 Influential Women of 2021 (Globes)

המגזין "גלובס" הציג את רשימת 50 הנשים המשפיעות של ישראל לשנת 2021. פרויקט "50 הנשים המשפיעות" נוסד במגזין "ליידי גלובס" והפך בהובלת צוות המגזין למוביל בתחומו בישראל. כוחו של הפרויקט הוא בהנכחת הנשים שכן הצליחו, חרף אינספור תקרות זכוכית שבדרך, להתברג בשדרת הניהול הישראלי. השנה ברשימה נכללו 17 בוגרות האוניברסיטה העברית:

• סמדר ברבר צדיק
  • תמר יסעור
  • ליאת בן-ארי שווקי
  • שגית אפיק
  • רב-גונדר קטי פרי
  • סיגל יעקבי
  • מיכל הלפרין
  • קרן טרנר־אייל
  • ד"ר איה סופר
  • הרבנית ימימה מזרחי
  • פרופ' גליה רהב
  • פרופ' עידית מטות
  • פרופ' סיגל סדצקי
  • ד"ר אסנת לב ציון קורח
  • ד"ר תמר אלרם
  • פרופ' שולמית לבנברג
  • תמר גלילי

הוועידה המייעצת כוללת לא מעט בוגרות של האוניברסיטה העברית:

לדעתה של פרופ’ קרנית פלוג, נשים בעמדות השפעה "צריכות להוביל שינוי או לקדם נושאים ומטרות על בסיס עבודת צוות ורתימת האנשים בארגון לעשייה משותפת".

סיגל קנוטופסקי, לשעבר מנכ"לית עולים ביחד וסמנכ"לית פיתוח משאבים במעוז, והיום מנהלת אזור צפון–מזרח ארה"ב בסוכנות היהודית, סבורה שאחד השיקולים בבחירת נשים לרשימה היא הפעילות שלהן בקידום נשים. "בחרתי בנשים פורצות דרך, שמהוות מודל לחיקוי לנשים אחרות, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית, ומקדמות נשים אחרות לצדן ובכלל. בחרתי נשים שלצד העשייה המקצועית הן מתנדבות ותורמות לחברה, והבאתי בחשבון גם את השאלה עד כמה הן עוסקות בתחום שיש בו השפעה על חייהם של רבים".

פרופ’ רבקה כרמי רואה בהיקף ורוחב ההשפעה שיקול חשוב בבחירה. בעיניה ישנה חשיבות גדולה גם לתחום העיסוק, לאופי ההשפעה ולביטוי החוזקות הנחשבות נשיות. מנשים בעמדות השפעה היא מצפה להתמודד עם מצבים מורכבים, לדעת להאציל סמכויות, אך גם לגלות אמפתיה, חמלה ופתיחות לאיזון קריירה–משפחה. כמו רבות מנשות הוועדה פרופ’ כרמי סבורה שנשים בעמדות מפתח מחויבות לקידום פרואקטיבי של נשים, ובמילים אחרות: מתן הזדמנויות שוות באמת.

ד"ר סיגל שלח, מנכ"לית הג’וינט, בבחירת נשים לרשימה התמקדה בגיוון. "תמיד האמנתי בתפיסה של גיוון ופעלתי לקידומה", היא אומרת. "גיוון יכול להיות בהקשר מגדרי, אבל לא רק. לכן מנהיגות נשית מבחינתי צריכה להיות מנהיגות מגוונת, המהווה מודל ודוגמה לא רק לנשים אחרות, אלא לכלל חלקי החברה, לקידום חברה שוויונית, מיוצגת, מעורבות, משותפת.

לרשימה המלאה >>>