50 המשפיעות של גלובס | ארגון בוגרי העברית

50 המשפיעות של גלובס

4 אפריל, 2022
50 Most Influential Women According to Globes Magazine for 2022

פורסמה רשימת 50 הנשים המשפיעות לשנת 2022 לפי המגזין "גלובס". פרויקט "50 המשפיעות בישראל" מציג את הנשים הבכירות בארץ שפועלן השפיע בשנה האחרונה באופן מהותי על הציבור או על השיח הציבורי. הנשים שנכללו ברשימה הובילו רפורמות מהותיות במשק, ניהלו מוסדות בריאות גדולים במהלך הקורונה וקידמו נושאים מהותיים לחברה הישראלית. במקרים מסוימים - בעיקר ברמת המחקר והרפואה - השפעתן מגיעה אף מעבר לכך, ברמה הגלובלית.

גליה מאור, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר וכיום דירקטורית בשטראוס, חברה בוועדה המייעצת של הפרויקט ובוגרת האוניברסיטה העברית אמרה: "אישה משפיעה היא זו המובילה שינוי, מתווה דרך וגורמת לאנשים לראות דברים אחרת, ולשאוף להתקדם ולממש הישגים גבוהים אף משלה".

מיכל הלפרין, גם היא בוגרת, חברה בוועדה והממונה לתחרות לשעבר הוסיפה: "מדובר בנשים שמקדישות לפחות חלק מזמנן במחשבה ובעשייה לקידומן של נשים בדרכים שונות".

השנה נכללו ברשימה 13 בוגרות של האוניברסיטה העברית. אנו מברכים כל אחת מהן וגאים להציג אותן בפניכם:

• פרופ' מונא חורי כסאברי - סגנית נשיא האוניברסיטה העברית לאסטרטגיה ומגוון | הפקולטה לעבודה סוציאלית
  • רות רלבג - מנכ"לית שירותי בריאות כללית | הפקולטה למדעי החברה
  • פרופ' מימי אייזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה | הפקולטה למדעי הרוח
  • תמר יסעור, יו"ר ישראכרט | הפקולטה למדעי החברה *
  • האלופה יפעת תומר-ירושלמי, הפרקליטה הצבאית הראשית | הפקולטה למשפטים
  • שירה גרינברג, הכלכלנית הראשית במשרד האוצר | הפקולטה למדעי הטבע
  • סמדר ברבר-צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי | הפקולטה למדעי החברה
  • ד"ר אסנת לבציון-קורח, מנהלת המרכז הרפואי שמיר | הפקולטה לרפואה *
  • יפית אטיאס לוי, סמנכ"לית השיווק של קבוצת רמי לוי | בית הספר למנהל עסקים
  • פרופ' סראב אבו רביעה קווידר, סגנית נשיא אוניברסיטת בן גוריון | פוסט-דוק בלימודי מגדר בפקולטה למדעי החברה
  • פרופ' שולמית לבנברג, מייסדת שותפה של "אלף פארמס" וראשת מעבדה תאי הגזע בטכניון | הפקולטה במדעי הטבע