הישג היסטורי לחברי הנבחרת הישראלית בשחמט | ארגון בוגרי העברית

הישג היסטורי לחברי הנבחרת הישראלית בשחמט

17 נובמבר, 2021
Chess Olympics on Rhodes

מרכז הלמידה לעיוור בדיקנט הסטודנטים של האוניברסיטה העברית, באמצעות "קרן ראות ורעות" המנוהלת במסגרת המרכז ועמותת על"ה, סייע לנבחרת ישראל בשחמט לעיוורים בנסיעתה להתחרות באולימפיאדה הבינלאומית לשחמט לעיוורים שהתקיימה ברודוס.

יצאתה של הנבחרת הישראלית לאולימפיאדה הבין-לאומית לשחמט לעיוורים ברודוס, יוון, אורגנה על-ידי עמותת השחמטאים העיוורים ולקויי הראייה בישראל. במסגרתה, יצאו ארבעה מתחרים: ראש המשלחת, אריק קלינר (בוגר תואר ראשון בהיסטוריה ותואר שני ביהדות זמננו באוניברסיטה עברית), מישל כנפו, איתי דיין ועדי אקמן.

בתחרות הקבוצתית זכתה הנבחרת במקום 17 המכובד ואילו בתחרות האישית זכה מר עדי אקמן במדליית זהב. מדובר בהישג היסטורי של נציג ישראלי. המשלחת הישראלית זכתה לתגובות חמות על הישגה הנכבד.

מרכז הלמידה לעיוור, עמותת על"ה וקרן ראות ורעות רואים חשיבות רבה בתמיכה בפיתוח וקידום משחק השחמט בקרב אוכלוסיית העיוורים בישראל בפרט, ואמצעי לשילובם בחברה הסובבת וכלי להסרת חסמים ודעות קדומות בכלל.

"זוהי ההזדמנות להגיד תודה ענקית על התמיכה הכספית הנדיבה אשר בזכותה התאפשרה הוצאת המשלחת לאולימפיאדה ביוון. שמחתי לראות כי קרנות אלה אשר פועלות ביום-יום לשיפור החינוך וההשכלה בקרב העיוורים התחברו לחזונה של עמותת השחמטאים העיוורים ולקויי הראייה בישראל שרואה בפיתוח משחק השחמט בקרב אוכלוסיית העיוורים אמצעי לשילובם בציבור הרחב", כתב אריק קלינר, יו״ר עמותת השחמטאים העיוורים ולקויי הראייה בישראל.

מטעם הקרנות סיכמו כי "יודגש שללא עזרתנו והתמיכה השוטפת מאתנו, המשלחת לא הייתה יכולה להשתתף בתחרות ולייצג את ישראל. בדעתנו להמשיך לתמוך בה בעתיד".