תוכנית לימודים מוסמך במגדר ומגוון - מרכז לייפר

יוני 21, 2020
Gender And Diversity Program at HUJI

החל מתשפ"א תפתח במסגרת מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר תכנית מוסמך חדשה בלימודי מגדר ומגוון. תכנית הלימודים במגדר ומגוון היא תכנית מוסמך ייחודית, הנשענת על שיתופי פעולה באוניברסיטה ובקהילה. משתתפות ומשתתפי התוכנית ירכשו כלים להבנת וניתוח המציאות החברתית מנקודת מבט מגדרית,  המשלבת תובנות בנושאים של רב תרבותיות ומגוון, זהויות קבוצתיות ויחסים בין רוב למיעוט. התכנית תקלוט בוגרים מחוגים שונים ללא השלמות.

החל משנה ב', משתתפות ומשתתפי התוכנית יוזמנו לקחת חלק בבניית וארגון אירועים אקדמיים שיתקיימו במסגרת התוכנית.  תהיה זו גם הזדמנות להכיר חוקרות וחוקרים שעוסקים בתחום ולהשתלב בפרויקטים מחקריים קיימים. בנוסף התוכנית תקיים פעם בסמסטר מפגש לא פורמלי עם סגל התוכנית, ויריד תעסוקה ומפגשים עם בוגרי תכניות מגדר בישראל.

משך הלימודים: ארבעה סמסטרים, בימי שני ורביעי.

לפרטים נוספים:

אתר מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר

רכזת התוכנית: רעות ישראלי - reutisr@savion.huji.ac.il

טלפון: 02-5883056

برنامج للقب الثاني في الجندريّة والتنوّع

ابتداء من سنة 2020/2021 في إطار مركز ليبر لتعليم النساء والجندريّة، سنطلق برنامج جديد للقب الثاني في تعليم الجندريّة والتنوّع!
برنامج التعليم في الجندريّة والتنوّع هو برنامج خاص للقب الثاني، والذي يعتمد على مشاركة فعّالة في الجامعة وفي المجتمع.  . مشتركات ومشتركي البرنامج سيكتسبون أدوات لفهم وتحليل الواقع الاجتماعي من وجهة نظر جندريّة، التي تدمج بين مفاهيم في قضايا التعددية الثقافيّة والتنوّع، الهويّات لدى المجموعات والعلاقة بين الأقليّة والأغلبيّة.
يستقبل البرنامج خريجن الأقسام المختلفة بدون مساقات إستكمال.

لتفاصيل إضافيّة:
مركّزة البرنامج، رعوت يسرائيلي reutisr@savion.huji.ac.il
رئيس البرنامج، البروفيسور يفعات معوز, msifat@mail.huji.ac.il

Graduate Program Gender and Diversity

Starting October 2020, the Lafer Center for Women’s and Gender Studies will open a new Master’s Program in Gender and Diversity Studies!

The Gender and Diversity curriculum is a unique, certified program that relies on university and community collaborations.

Program participants will acquire tools for understanding and

analyzing social reality from a gender perspective, incorporating insights into issues of multiculturalism and diversity, group identities, and relationships between majorities and minorities.

The program is open to graduate students in all disciplines.

For more information:

reutisr@savion.huji.ac.il