ד"ר גיא שלו - מנכ"ל הארגון רופאים לזכויות אדם | ארגון בוגרי העברית

ד"ר גיא שלו - מנכ"ל הארגון רופאים לזכויות אדם

19 יולי, 2022
Dr. Guy Shalev - Physicians for Human Rights CEO

ד"ר גיא שלו מונה למנכ"ל עמותת רופאים לזכויות אדם. שלו יחליף בתפקידו את רן גולדשטיין, המסיים קדנציה בת שמונה שנים בניהול העמותה. ד"ר שלו הוא אנתרופולוג רפואי, שעבד בארבע השנים האחרונות כעמית מחקר בתכנית עמיתי מרטין בובר באוניברסיטה העברית בירושלים. שלו מתנדב בעמותת רופאים לזכויות אדם מזה 8 שנים, בהתחלה כפקיד במרפאה הפתוחה לחסרי מעמד, בהמשך כמנהל משמרת במרפאה, כיועץ לעבודת התוכן בארגון, כחבר בוועדת האתיקה ובארבע השנים האחרונות כחבר הועד המנהל של הארגון. בשנה האחרונה כיהן כיו"ר הוועד המנהל. ד"ר שלו מחזיק בתואר שלישי מאוניברסיטת צפון קרוליינה בארצות-הברית, בתואר שני באנתרופולוגיה ובתואר ראשון באנתרופולוגיה ופסיכולוגיה - שניהם מהאוניברסיטה העברית

עמותת רופאים לזכויות אדם הוקמה לפני מעל 30 שנה ומאז פועלת להגנה על הזכות לבריאות של אוכלוסיות מוחלשות החיות במדינת ישראל או בשטחים שבשליטתה, ביניהן פליטים, מבקשי מקלט ועובדים זרים, כלואים בבתי הכלא, פלסטינים ותושבי ישראל. העמותה מפעילה מרפאה פתוחה המיועדת לחסרי מעמד במשרדיה ביפו וכן מרפאה ניידת הפועלת בגדה המערבית וברצועת עזה.

פרופ' רפי ולדן, נשיא עמותת רופאים לזכויות אדם (ובוגר העברית בעצמו): "הבחירה בגיא לתפקיד הייתה טבעית, לנוכח הניסיון העשיר והמגוון שלו בפעילות אקטיביסטית וציבורית בתחום זכויות האדם בארץ ובחו"ל ולנוכח הרקע האקדמי שלו. אלה מצטרפים לתרומתו המוכחת לעמותה בשנים האחרונות כחבר ועד מנהל. אני משוכנע שכל אלה יסייעו לו להצעיד את העמותה בהצלחה אל מול האתגרים הפוליטיים בשנים הקרובות ולפעול להבטחת הזכות לבריאות של אוכלוסיות מוחלשות החיות בישראל ותחת שליטתה. בהזדמנות זו, אני מבקש להודות למנכ"ל היוצא רן גולדשטיין על שמונה שנות ניהול מוצלחות, שביססו את רופאים לזכויות אדם כארגון משפיע על סדר היום הפוליטי והציבורי בישראל ובעולם".

צילום: יחצ
מקור >>>