בוגרי העברית מקצרים את המרוץ לאיתור ממתיקים בריאותיים

מרץ 4, 2020
HUJI Alumni - racing to discover new artificial sweetners

HUJI Alumni - racing to discover new artificial sweetners

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי "Food Chemistry" בנו חוקרים מהאוניברסיטה העברית - פרופ' מאשה ניב מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, ועוזר המחקר הדוקטורנט ירון בן שושן-גלצקי (שניהם בוגרי האוניברסיטה העברית) - מודל תלת מימדי ממוחשב של הקולטן האחראי על חישת הטעם המתוק בלשון, ובדקו בשיטה חישובית אלו חומרים מתאימים מבחינה מרחבית לאתר את הקישור במודל הקולטן.

המודל המרחבי שנבחר לאמין ביותר הוא זה שהצליח לשלוף חומרים מתוקים ידועים, אך לא חומרים "מסיחים" (חומרים הדומים בצורתם המרחבית למתוקים, אך אינם מתוקים בפועל). שימוש במודל כזה בפרט ובשיטות חישוביות בכלל מאפשרות לסרוק מאגרי נתונים עצומים כדי לחלץ מהם תרכובות מתוקות – ובזמן קצר בהרבה מהמקובל כיום בשוק.

לכתבה המלאה >>>