הטבה ייחודית לבוגרי העברית - קורס פיתוח עסקי של קניין רוחני | ארגון בוגרי העברית

הטבה ייחודית לבוגרי העברית - קורס פיתוח עסקי של קניין רוחני

7 אוקטובר, 2021
business-development-ip
Business Development of Intellectual Property

מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי לא פחות מ-80% מערך חברות ציבוריות בעולם מיוחס לקניין הרוחני שברשותן. במקביל, מתגברת המגמה העולמית של הכרה בחשיבות הקניין הרוחני, ככלי עסקי מרכזי וכמפתח ליצירת ערך ושמירה על יתרון תחרותי.

מה יילמד בקורס:
הקורס יתמקד בלימוד ההיבטים העסקיים והמעשיים, של מימוש והשאת ערך של הזכויות בנכסים לא-מוחשיים, ובאופן הניצול שלהם כחלק מהאסטרטגיה העסקית של חברה

מהו קניין רוחני?
קניין רוחני הוא שם כולל לסוגי זכויות בנכסים לא-מוחשיים שהם פרי יצירתו של אדם. כגון: פטנטים, זכויות יוצרים, סימני מסחר, זכויות מטפחים של זני צמחים וסודות מסחריים. לקניין הרוחני יש ערך מסחרי והוא מהווה מרכיב אסטרטגי תחרותי ועסקי, שיש להגן עליו. למעשה, כל חדשנות ויזמות מביאות ליצירת קניין רוחני (IP - Intellectual Property).

חדשנות שמובילה לקניין רוחני נוצרת בחברות מכל תחומי התעשייה – הייטק, פרמצבטיקה, מכשור רפואי, כימיה, חקלאות, ביוטכנולוגיה, קלינטק, תחומי ההנדסה ותחומים רבים נוספים. מרכזי מחקר ופיתוח, במוסדות מחקריים ובחברות מסחריות, משקיעים משאבים רבים בניהול ובמימוש אפקטיבי של האמצאות והנכסים הרוחניים הנוצרים בהם כחלק מהאסטרטגיה העסקית.

ייחודו של הקורס:
הקורס מתמקד בלימוד ההיבטים העסקיים והמעשיים, של מימוש והשאת ערך של הזכויות בנכסים לא-מוחשיים, ובאופן הניצול שלהם כחלק מהאסטרטגיה העסקית של חברה.

מטרות הקורס:

• הרחבת הידע הניהולי והקניית ראייה עסקית אסטרטגית מקיפה, הנדרשת לעוסקים במסחור קניין רוחני או ניהולו בארגון, הן החוצה (Licensing out) והן פנימה לתוך החברה (Licensing in).
  • היכרות עם ההיבטים העסקיים והמודלים בתחום: שיטות לקביעת שווי וסוג התמורה, גורמי הסיכון ואופן גידורם.
  • לימוד אסטרטגיות הגנה על קניין רוחני, כגון פטנט, זכויות יוצרים, סוד מסחרי, סימן מסחרי וכיו"ב, הדומה והשונה ביניהם.
  • שיפור ותרגול מיומנויות עסקיות: ניהול מו"מ אפקטיבי ופרזנטציה.
  • חשיפה להיבטים המשפטיים המלווים תהליך מימוש ומסחור קניין רוחני (IP).
  • רכישת כלים מעשיים לקבלת החלטות והתמודדות עם דילמות המלוות יזמים משלב הרעיון, ליישום מסחרי.
  • חשיפה לניסיונם של יזמים וגורמים בתעשיית ההון סיכון.

מרכז מקצועי ומרצה: מר זיו שומרוני, דירקטור ויועץ לפיתוח עסקי בחברות בארץ ובחו"ל. כיהן כסמנכ"ל בחברת יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית.

מנהל אקדמי: פרופסור (אמריטוס) חיים רבינוביץ', חתן פרס קיי לפיתוחים חדשניים, כיהן כרקטור האוניברסיטה העברית וכדיקן הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה.

בוגרי האוניברסיטה העברית זכאים ל-15% הנחה

למידע נוסף וטופס רישום >>>

מועד פתיחת הקורס: 20.10.2021
הקורס מתקיים במסגרת המדור ללימודי חוץ של האוניברסיטה העברית בקמפוס רחובות.
הזכות לשינויים קלים בתכנית הלימוד שמורה למדור ללימודי חוץ (ט.ל.ח). הפתיחה מותנית במינימום נרשמים.