ספרו לנו מה דעתכם!

והאירועים שלנו...

חדשות הבוגרים

מחיר מיוחד לבוגרים

 


 

לוקוסוויו עושה חשמל ב-525 מיליון דולר

18 נובמבר, 2025
Locusview Sparks with a $525 Million Deal

Locusview Sparks with a $525 Million Deal
לא כל יום אנחנו רואים אקזיט ישראלי שלא קשור לסייבר, אבל לוקוסוויו (Locusview) עשתה את זה בענק: נמכרת ב-525 מיליון דולר במזומן לחברת Itron האמריקאית. 

לוקוסוויו פיתחה מערכת לניהול פרויקטים של תשתיות אנרגיה, תחום שנשמע אולי קצת אפור, אבל בפועל הוא לוהט כמו כבל מתח גבוה. מהפכת ה-AI והדאטה סנטרים שואבת חשמל בקצב מטורף ומדינות משקיעות מיליארדים בהרחבת רשתות. המערכת של לוקוסוויו עושה סדר בבלגן של קבלנים, ספקים ותשתיות, ומונעת טעויות שיכולות לעלות ביוקר.

החברה הוקמה ב-2014, כמעט בלי גיוסים – רק 70 מיליון דולר בסך הכול. החברה החלה למכור את המוצר שלה ב-2017 ורוב הזמן הייתה רווחית. עכשיו, עם אקזיט של חצי מיליארד דולר, המשקיעים מחייכים והעובדים (120 בסך הכול, מתוכם 60 בארץ) כנראה גם לא יתלוננו. המייסד-שותף והמנכ"ל שחר לוי (בוגר תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון ובנקאות של האוניברסיטה העברית), שמחזיק בערך שליש מהחברה, צפוי לראות מעל 100 מיליון דולר בחשבון. 

לוקוסוויו לא רק חכמה - היא גם מצליחה: מעל מיליון פרויקטים של תשתיות בארה"ב כבר נוהלו דרך המערכת שלה, בהיקף של עשרות מיליארדים. 25 חברות אנרגיה גדולות ו-150 קבלנים עובדים איתה. ב-2023 היא דורגה במקום השלישי ברשימת הסטארט-אפים המבטיחים של כלכליסט.

אז למה למכור עכשיו? כך לוי הסביר בפוסט ברשת החברתית לינקדאין: "כעת הזמן נכון להאיץ את המסע שבו אנו נמצאים כבר עשור. עם העלייה בצרכי האנרגיה העולמיים והתרחבות פרויקטים קריטיים, החשיבות של גישור הפער הדיגיטלי בתפעול הבנייה הופכת למשמעותית יותר מתמיד. לכן אני נרגש במיוחד מהחדשות האחרונות: חתמנו על הסכם סופי להירכש על ידי חברת Itron, Inc. שותפות זו מייצגת הזדמנות אדירה להרחיב את DCM בקנה מידה עולמי, תוך ניצול ההגעה הרחבה של Itron והפתרונות המשלימים שלה כדי לספק ללקוחות קיימים ועתידיים פלטפורמה חזקה ומותאמת במיוחד עבור חברות תשתית".

ארגון בוגרות ובוגרי העברית מברך על ההישג האדיר ומאחל המון הצלחה בעתיד!

צילום: לינקדאין