פרס הארווי לבוגר העברית | ארגון בוגרי העברית

פרס הארווי לבוגר העברית

3 דצמבר, 2020
Rafael Meshulam

פרס הארווי היוקרתי יוענק השנה לפרופ' רפאל משולם מהעברית על גילוי המערכת האנדוקנבינואידית ועל חקר השלכותיה על בריאות האדם. הפרס מוענק השנה לפרופ' משולם מבית הספר לרוקחות ב הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בעקבות מחקריו פורצי הדרך לגילוי המולקולות הפעילות בצמח הקנביס, על גילוי המערכת האנדוקנבינואידית ועל חקר השלכותיה על בריאות האדם. המערכת האנדוקנבינואידית נמצאת בכל תא בגופנו ומשפיעה על היבטים רבים וחשובים בבריאות ובחולי ובהם שינה, תיאבון, כאב, דלקות, צפיפות העצם וסוכרת.

פרופ' משולם נולד בבולגריה (1930), שם למד הנדסה כימית. לאחר עלייתו לישראל השלים תואר שני בביוכימיה באוניברסיטה העברית, דוקטורט במכון ויצמן ופוסט-דוקטורט במכון רוקפלר בניו יורק. בשנת 1960 הצטרף לסגל הזוטר של מכון ויצמן וב-1968 התמנה לפרופסור באוניברסיטה העברית.

פרס הארווי נוסד בשנת 1971 על ידי ליאו הארווי, תעשיין וממציא מלוס אנג'לס, ומוענק מדי שנה בטכניון על הישגים יוצאי דופן במדע, בטכנולוגיה ובבריאות האדם, ועל תרומה משמעותית לאנושות.
הפרס עומד על סך של 75,000 דולר, והפך במרוצת השנים למנבא נובל ויותר מ-30% מהזוכים בו קיבלו לימים פרס נובל.

בתמונה פרופ׳ משולם, באדיבות יורם אשהיים