שלושה מתוך חמשת זוכי פרס רוטשילד - בוגרי העברית | ארגון בוגרי העברית

שלושה מתוך חמשת זוכי פרס רוטשילד - בוגרי העברית

19 ינואר, 2020
לוגו של פרס רוטשילד

שלושה בוגרים של האוניברסיטה העברית זכו בפרס רוטשילד היוקרתי לשנת 2020.

• פרופ' חנה מרגלית מהפקולטה לרפואה, היא כלת פרס במדעי החיים. חנה היא מהחוקרים המובילים בעולם בתחום הביואינפורמטיקה, והיא עוסקת במחקר שמשלב ביואינפורמטיקה, ביולוגיה חישובית וחקר מערכות ביולוגיות.
  • פרופ' גי סטרומזה, מהפקולטה למדעי הרוח (החוג לחקר הדתות) עוסק בחקר הדינמיקה של מפגש הדתות באימפריה הרומית ובשלהי העת העתיקה. הוא מומחה בעל שם עולמי בחקר הנצרות הקדומה ובאפיון השפעתה של היהדות על התפתחות הדתות החדשות, ובכללן הנצרות והאסלאם.
  • פרופ' מיכל אירני, ממכון ויצמן למדע, היא כלת הפרס בתחום המדעים. מיכל מתמקדת בחקר הבינה המלאכותית.

פרס רוטשילד נוסד ב-1959 על ידי קרן יד הנדיב במטרה לתמוך ולקדם את המדע בישראל. כיום הוא אחד הפרסים היוקרתיים ביותר אשר מוענקים לחוקרים ישראלים. השנה הוענק הפרס לשלושה זוכים נוספים: ירון זילברברג בכימיה ופיסיקה (מכון ויצמן), נעמה ברקאי במדעי החיים (מכון ויצמן), ואחרונה חביבה – פרופ' מיה בר הלל במדעי החברה שאף היא חברת סגל באוניברסיטה העברית.