האוניברסיטה העברית מובילה במדד שנגחאי | ארגון בוגרי העברית

האוניברסיטה העברית מובילה במדד שנגחאי

20 יולי, 2022
Shanghai Rankings Global Ranking of Academic Subjects place HUJI first

האוניברסיטה העברית שומרת על מעמדה כמוסד האקדמי המוביל בישראל ומדורגת בין 50 המוסדות הטובים ביותר בעולם בארבעה תחומים: מתמטיקה, משפטים, תקשורת ומדיניות ציבורית. בחמישה תחומים נוספים האוניברסיטה מדורגת בין 100 המוסדות הטובים ביותר: רפואת שיניים, כלכלה, מדע המדינה, סוציולוגיה, ופסיכולוגיה. הדירוג שהתפרסם עתה הוא לפי נושאים, והדירוג הכללי של האוניברסיטאות צפוי להתפרסם ב-15 לאוגוסט.

פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית ציין היום כי "השאיפה למצוינות האקדמית והמחקרית של חוקרי וחוקרות האוניברסיטה היא חלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו. פריצות הדרך הפנומנליות המתרחשות כאן בעברית, מדיי יום - הן אלה שיאפשרו לכולנו לחיות חיים טובים יותר, בריאים יותר וסביר להניח שגם ארוכים יותר. ההובלה של האוניברסיטה העברית בתחומי לימוד מגוונים, מתווה את הדרך לבוגרי ובוגרות האוניברסיטה העברית להוביל את המשק והחברה בישראל כמו גם להישגים בינלאומיים".

מדד שנגחאי שמפורסם מדי שנה, נחשב לאחד הדירוגים האמינים בתחום האקדמיה. הדירוג מתייחס ל-500 אוניברסיטאות, מבין 1,800 שנבדקו.