ספרו לנו מה דעתכם!

5b9af08e396ed05d3b3f25125e2cdde4

והאירועים שלנו...

חדשות הבוגרים

מחיר מיוחד לבוגרים

 

 

מחקר חדש של ד"ר שירלי הרשקו

פברואר 5, 2020
Dr Shirley Hershko - ADHD Research

Dr Shirley Hershko - ADHD Research

 

המחקר, שפורסם בכתב העת "Journal of Attention Disorders", נוהל על ידי ד"ר שירלי הרשקו, מומחית ללקויות למידה ומנהלת המרכז לאבחון ותמיכה בסטודנט בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה שבאוניברסיטה העברית, בשיתוף עם חוקרים נוספים מהאוניברסיטה - ד"ר יהודה פולק מהחוג לחינוך, פרופ' עדינה מאיר מבית הספר לריפוי בעיסוק, ד"ר אנה ארוניס ופרופ' איל ארט מהפקולטה לחקלאות; יחד עם פרופ' סמואל קורטז מאוניברסיטת סאות'המפטון שבבריטניה.

במחקר לקחו חלק 203 סטודנטים מהאוניברסיטה העברית, שסעדו באופן קבוע באחת הקפיטריות בקמפוס ברחובות. הם נשאלו מה הם אכלו מדי יום במשך שמונה ימים, וכן נתבקשו לציין אם הם סובלים מהפרעת קשב וריכוז (ADHD). 85 מהם ציינו שהם סובלים מההפרעה. ממצאי המחקר הראו כי רוב מי שציין שהוא סובל מהפרעה זו קנה מזונות פחות בריאים, כאשר תוצאות הפוכות נמצאו אצל קבוצת סטודנטים ללא הפרעת קשב וריכוז. במחקר עלה כי 73% מבעלי הפרעת קשב וריכוז בחרו במזון הפחות בריא, לעומת 25% בלבד בקבוצת הביקורת.

לכתבה המלאה >>>
צילום: אופיר רכבוך