גאווה אמיתית - 5 בוגרי העברית מככבים ברשימת 10 המדענים המובילים בעולם! | ארגון בוגרי העברית

גאווה אמיתית - 5 בוגרי העברית מככבים ברשימת 10 המדענים המובילים בעולם!

30 דצמבר, 2020
Top Researchers worldwide - Stanford research

מחקר חדש מאוניברסיטת סטנפורד זיהה את 2 אחוזי החוקרים המובילים בתחומים שונים ברחבי העולם על סמך פרסומיהם, ציטוטיהם והשפעתם של אותם חוקרים וחוקרות. הרשימה כוללת 160,000 חוקרים מ-149 מדינות ב-22 דיסציפלינות מדעיות ו-176 תחומי משנה.

5 בוגרי האוניברסיטה העברית דורגו בעשירייה הראשונה בין החוקרים בעולם בתחומי המחקר שלהם.

פרופ' סטיב ויינר ממכון וייצמן למדע מדורג ראשון בעולם בתחום מדעי היסטוריה.
פרופ' אמריטוס אריק כהן מהמחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית מדורג במקום הרביעי.
פרופ' בדימוס יצחק מרכוס נמצא במקום השישי בתחום הכימיה.
פרופ' דרור פייטלסון מביה"ס להנדסה ומדעי המחשב של האוניברסיטה העברית מדורג במקום ה-8 בתחום הבינה המלאכותית.
פרופ' אמריטוס איתמר וילנר מהפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע של האוניברסיטה העברית נמצא במקום ה-10 בתחום הננוטכנולוגיה.

23 בוגרי העברית דורגו בין ה-50 החוקרים המובילים בעולם בתחומים שונים החל ממדעי הרוח וכלה במחקר ביו-רפואי.

בסך הכל נכללו 1,630 חוקרים מישראל כש-292 מתוכם הם חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

למחקר >>> http://bit.ly/2WVkNbV