טיפול חדש לנפגעי שבץ מוחי מבוגרי העברית


BrainQ, חברת הסטארט-אפ הישראלית עם פלטפורמה טיפולית המופעלת על ידי בינה מלאכותית הנוסדה על ידי בוגרי האוניברסיטה העברית, הודיעה על תוצאות מחקר מעודדות לטיפול חדש להפחתת מוגבלות לאחר שבץ מוחי. במחקר שהוצג: 77% ממשתתפי הטיפול הניסוי החלימו לרמה ללא תסמינים או ללא מוגבלות משמעותית בסולם ה-Rankin. ציוני ה-mRS של נבדקי BrainQ השתפרו בממוצע ב-2.5 נקודות במהלך המחקר, לעומת 1.3 נקודות בקבוצת הדמה. לא נרשמו אירועים שליליים הקשורים לטיפול.
"התוצאות של הפיילוט מדהימים", אמר ד"ר ג'פרי סבר, מנהל תוכנית UCLA לשבץ מוחי וכלי דם וחוקר ראשי לניסוי של BrainQ. "הטיפולים הקיימים כיום לשבץ מוחי יעילות רק שעות ספורות שלאחר השבץ ומתאימות לפחות מ-5-10% מהמטופלים. הטכנולוגיה הזו עשויה להאריך את פרק הזמן בו ניתן לתת טיפול משעות עד ימים ואפילו שבועות ולהתאים לאוכלוסיית חולים גדולה בהרבה".
"התוצאות המבטיחות מצביעות על כך שאנחנו בדרך להביא תקווה לנפגעי שבץ מוחי באמצעות הטכנולוגיה החדשה שלנו", אמר יותם דרקסלר, מנכ"ל ומייסד משותף של BrainQ. "מטרתנו היא להפוך לפיתרון הנוירו-טיפולי הביתי המוביל".
חברת סטארט-אפ ישראלית BrainQ מפתחת פלטפורמה טיפולית המופעלת על ידי בינה מלאכותית להפחתת מוגבלויות בעקבות שבץ מוחי והפרעות עצב אחרות במטרה לשנות את חייהם של מיליוני אנשים. החברה קיבלה לאחרונה אישור למכשירים פורצי דרך של ה-FDA והיא עורכת בימים אלה ניסויים קליניים במרכזים רפואיים מובילים בעולם. מייסדי החברה הם: פרופ' (אמריטוס) אסתר שהמי, ד"ר ירון סגל ויותם דרקסלר, שלושתם בוגרי האוניברסיטה העברית.