check
ד"ר מיכל הלפרט | ארגון בוגרי העברית

ד"ר מיכל הלפרט

Dr. Michal Halpert

נולדה בבאר שבע, בגיל שלוש עברה עם משפחתה לנס ציונה ושם גדלה. מתגוררת ביבנה. נשואה, אם לשלושה. שירתה בתותחנים. בעלת תואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון ותואר שני בביוטכנולוגיה שניהם מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית ודוקטורט בביולוגיה מהטכניון. את הפוסט-דוקטורט עשתה במחלקה למיקרוביולוגיה ומחלות צמחים בפקולטה לחקלאות של העברית. במהלך הפוסט-דוקטורט ניהלה מעבדה בפקולטה. בשנת 2016 החלה לעבוד בחברת Valin Technologies בתור מנהלת פרויקטים מחקריים בתחום הפארמה, ופיתוח תהליכים לייצור חלבונים רקומביננטים. ב-2019 הצטרפה לזמן קצר לחברת Ukko וכבר ב-2020 החלה את עבודתה ב-GFI Israel. כיום ד"ר הלפרט מנהלת קשרי אקדמיה ומובילה את תחום הפרמנטציה ב-GFI Israel. במסגרת תפקידה עובדת בשיתוף עם מוסדות המחקר המובילים בישראל ומלווה חוקרים וסטודנטים, במטרה לקדם מחקר וחדשנות בתחום החלבונים האלטרנטיביים בארץ.

ציטוטים:

...הוקסמתי מהפקולטה לחקלאות כשהגעתי ליום פתוח. ממש קיבוץ קטן...

...התואר הראשון היה מאוד מעניין אבל אותי יותר משך תחום המחקר ולכן החלטתי להתקדם לתארים מתקדמים. בחרתי בתחום הביוטכנולוגיה כי רציתי לראות איך מהלימודים ומהמחקר אפשר לעשות דברים יישומיים...

...אחרי שסיימתי את התואר השני הרגשתי שלא מיציתי ושלא התנסיתי מספיק. באותה תקופה גרנו בצפון והמשכתי לדוקטורט בטכניון...

...אחרי תקופת הדוקטורט, לידה והמעבר למרכז, חזרתי למקום הטוב והמוכר – לפקולטה לחקלאות...

...ההבדל בין האקדמיה לתעשייה הוא מאוד משמעותי – צורת החשיבה, הקצב, היעדים, הכל מאוד שונה. עם זאת – אני מאוד נהנית מהמחקר עצמו, בשני העולמות האלה. המעבר מעולם האקדמיה לעולם התעשייה נתן לי הרבה, ממש פתח לי את הראש...

...בעבודה ב GFI ותחום החלבונים האלטרנטיביים מצאתי משהו שאני הרבה יותר מתחברת אליו גם ברמה הערכית..

...רציתי לצאת מהמעבדה, לעשות זום-אאוט ולראות את התמונה הכוללת. במחקר מתעסקים בתחום מאוד ספציפי, ב-GFI אני מקבלת את מקבלת ראיה רחבה על כל התעשייה...

...לראות איך מה שאני עושה יכול לתרום ולו בקצת למאמץ לייצר מערכת מזון בריאה, הומנית וברת-קיימא – זה מדהים...

...כדי שתחום החלבונים האלטרנטיביים יתפתח אנחנו צריכים יותר מחקר ופיתוח. אנחנו צריכים יותר חוקרים שיעסקו בתחום. תפקידי זה לחשוף את המוסדות, החוקרים, והסטודנטים לתחום, לפערים ולאתגרים הטכנולוגיים הקיימים ולצמצם את המרחק בין האקדמיה לתעשייה - להבין איך האקדמיה יכולה לתרום לתעשייה ואיך התעשייה יכולה לתרום לאקדמיה...

...אנחנו ממנים מחקר ופותחים קורסים בתחום החלבונים האלטרנטיביים, קורסים שלא היו קיימים קודם בעולם האקדמי...

...בארץ ישנן כ-30-40 חברות שמתעסקות בתחום החלבונים האלטרנטיביים וכ-30 חוקרים פעילים. בתחום הבשר המתורבת, למשל, אנחנו במקום השני בעולם במספר חברות סטארט-אפ בתחום...

...בתוכנית שהצגנו בפני ראש הממשלה מיפינו את האתגרים העיקריים של התחום. הראשון זה הרגולציה, השני זה המימון והאתגר השלישי זה התשתיות המתאימות. להקים קו יצור אחד זה הון כסף והתשתיות האלו לא קיימות כי התחום עצמו לא היה קיים לפני כמה שנים...

...בארץ מורגש האופי היזמי כפי שאפשר לראות בדוח החדשנות שהוצאנו ממש עכשיו...

...קהל היעד של תחום החלבונים האלטרנטיביים הוא לא הטבעונים והצמחונים. קהל היעד הוא דווקא אוכלי בשר או אולי אלה שרוצים להפחית את צריכת הבשר שלהם. אנו לא רוצים להפוך את כולם לטבעונים, אנחנו רוצים להציע לאנשים אלטרנטיבה טעימה, באותו המחיר, בריאה יותר וללא נזק לסביבה…



 

שווה קריאה: דוח בנושא חדשנות בתחום החלבונים האלטרנטיביים לשנת 2021