הפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה נוסדה בשנת 1953 כיוזמה משותפת של האוניברסיטה העברית, הדסה ואחוות אלפא אומגה. הפקולטה מספקת רפואת שיניים ברמה הגבוהה ביותר דרך גישה מקיפה הכוללת: הכשרה של רופאי שיניים וכוח אדם במקצועות העזר לרפואת שיניים, תוכניות קהילתיות נרחבות ומחקר חדשני, יישום של טכנולוגיות חדשות בתחום, ומחקר מקיף בתחום הקרניופציאלי.
ההסכם שנחתם בין האוניברסיטה העברית אשר נוסדה בשנת 1925 כאוניברסיטת מחקר והדסה קובע כי שלוש מתוך שש השנים הראשונות ללימודים, לקראת התואר DMD, יהיו באחריות הכללית של האוניברסיטה עברית, שנקראות השנים הפרה-הקליניות, בעוד הדסה תהיה אחראית על שלוש השנים הבאות (השנים הקליניות). לפיכך, הפקולטה לרפואת שיניים מורכבת משני מגזרים עיקריים המחלקות הקליניות והפרה-קליניות.
בשנת 1965 הוכר בית הספר כפקולטה השביעית של האוניברסיטה העברית בירושלים. פעילות הפקולטה לרפואת שיניים בחינוך, מחקר, וטיפול במתרפאים מתבצעת בסביבה ייחודית של אוניברסיטת מחקר מובילה ומרכז רפואי מעולה. הסביבה המיוחדת הזו יד ביד עם סגל הפקולטה האקדמי, הקליני, המנהלי והסטודנטים חדורי מוטיבציה חיובית, הובילו ליצירת גוף מצטיין ומנהיג בארץ ובעולם. מטרת הקמת בית הספר הייתה לקדם את החינוך והמחקר בתחום רפואת השיניים על ידי הכשרת רופאי שיניים ותלמידי מחקר.
עם חקיקת חוק ההתמחויות ברפואת שיניים בשנת 1977 החל בית הספר להכשיר גם את המומחים בתחומי ההתמחות השונים ברפואת שיניים. הכשרה זו נעשית היום כתכנית הדסאית. תוצאת פעילות זו מאז ועד היום היא יצירת המרכז המכשיר את מספר רופאי השיניים, המומחים ותלמידי המחקר, במספר הגדול ביותר במדינת ישראל. לצד פעילות ההוראה והמחקר האקדמיים כפי שתואר למעלה בית הספר באמצעות המחלקה לרפואת שיניים קהילתית שבהדסה מקיימים לימודים להכשרה מקצועית של סיעות (תכנית חד שנתית) ושינניות (תכנית דו שנתית) כך שלמעט הכשרת טכנאי שיניים כלל המקצועות הקשורים ברפואת שיניים מתקיימים בבית הספר.
בפקולטה לומדים כ-425 סטודנטים וסטודנטיות לרפואת שיניים לתואר ראשון בתכנית אקדמית בת שש שנים. מדי שנה מתקבלים כ-80 סטודנטים לשנה הראשונה. לאחר שסיימו שלוש שנים בציון של לפחות 80 וקיבלו תואר B.Med.Sc, התלמידים ממשיכים לשנים הקליניות לתואר D.M.D. כחלק מהדרישות לתואר D.M.D. כל תלמיד חייב להגיש תזה לעבודת מחקר מקורית בהנחיית חבר סגל (מדרגת מרצה ומעלה) מהמכון למדעי רפואת שיניים או מהמחלקות הקליניות או משניהם.
בית הספר לרפואת שיניים שלנו מציע תשע תוכניות התמחות (האורכות שלוש עד חמש שנים) בתחומי רפואת שיניים השונים. כמו כן, אנו מציעים גם תוכניות מיוחדות לטווח ארוך של השתלמות (שנה עד שנתיים) לרופאי שיניים Advanced General Practice Program (AGPP), רפואת שיניים אסתטית, טיפולי שיניים בסדציה ותחת הרדמה כללית, שיקום בעזרת שתלים. מתקיימים גם קורסים להכשרת שינניות וסייעות לרופא שיניים.
סטודנטים וחברי סגל צעירים מקבלים עידוד להתחיל את מעורבותם במחקר בשלב מוקדם של הקריירה האקדמית או המקצועית שלהם. המחקר נעשה במסגרת החוג למדעים ביו-רפואים שהוא אחראי על התוכניות ללימודי מוסמך M.Sc ודוקטורט Ph.D. המטרה של תוכניות אלו היא לאפשר לסטודנטים מצטיינים להעשיר את הרקע המדעי שלהם ולתרום למחקר המתמשך ברפואת שיניים בארץ ובעולם הרחב. החזון שלנו הוא שאותם בוגרים יהוו תשתית להנהגה עתידית של רפואת השיניים בישראל. אנו מבקשים לספק להם את ההכשרה הטובה ביותר האפשרית במחקר בנוסף להכשרתם לרמה קלינית גבוהה.
בחוג כ-100 תלמידים בעלי רקע מדעי מגוון מתחומי: ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, כימיה, רוקחות, מעבדנות, חקלאות, רפואה ורפואת שיניים. יותר ממחצית מהתלמידים שלנו לתואר M.Sc וכשליש מהתלמידים שלנו לתואר Ph.D הם בעלי תואר D.M.D או שהינם סטודנטים בשנים הקליניות.
הצהרת שליחות:
משימות הפקולטה לרפואת שיניים הן להכשיר את רופאי השיניים, המומחים המקצועיים ותלמידי המחקר בישראל בצורה האיכותית ביותר. מצוינות זו מביאה להעלאת היוקרה המקומית, האזורית והעולמית של הפקולטה לרפואת שיניים כגוף מנהיג בתחומו ושל האוניברסיטה העברית והדסה. הפקולטה לרפואת שיניים פועלת לקידום המצוינות הוראתית, המחקרית והקלינית, לקידום המצוינות בטיפול ובשרות למתרפא הדנטלי ולקהילה, לטיפוח הסגל הלומד, המלמד והתומך (מנהלי וטכני) ליצירת סגל אחראי, דואג לסביבתו, מקצועי, יצירתי ומנהיג, לצמיחה, חדשנות, חתירה לשיפור מתמיד ושיתוף בין-לאומי בפעילות.