מחקר חדש חושף תובנות מרתקות על הקשר המורכב בין טיפות שומן בחלב לבין חיידקים. המחקר, שפורסם בכתב העת Food Chemistry, בוחן כיצד התכונות המבניות של טיפות השומן המיקרוסקופיות משפיעות על האינטראקציות שלהן עם חיידקים מועילים ומזיקים כאחד ומאיר את המנגנונים הטבעיים של החלב לקידום הבריאות ולהגנה מפני פתוגנים.
את המחקר הובילה בוגרת העברית, פרופ' נורית ארגוב-ארגמן מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף עם חוקרים מארגון המחקר החקלאי.
פרופ' ארגוב-ארגמן ציינה: "המחקר שלנו מדגיש את הדרכים המורכבות שבהן המאפיינים הפיזיים של טיפות השומן בחלב יכולים להשפיע על הדינמיקה המיקרוביאלית ומציע דרכים פוטנציאליות לשיפור הבריאות באמצעות מרכיבים תזונתיים טבעיים".